Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hedefteki isim Engin ilk kez konuştu

Hedefteki isim Engin ilk kez konuştu

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin meclis üyesi adaylarının belli olmasının ardından ilk değerlendirmeyi Ege Postası’na yaptı.

  • Ege Postası
  • 19.02.2014 - 11:50
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de meclis üyesi adaylarının tamamı belli oldu. Listeler ilçe seçim kurullarına teslim edilirken, partililer aday gösterilen ve gösterilmeyen isimler doğrultusunda tepki gösterdi. Çeşme’de istifalar yaşanırken, Konak’ta büyük çaplı kriz hala devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren  listeler için dümenin başına geçen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkan adayları ve ilçe başkanları ile istişareler yapan İl Başkanı Ali Engin,listelere damga vururken, partililerin ve il yöneticilerinin  hedefindeki isim oldu.
Engin, yoğun liste mesaisinin ardından Ege Postası’na konuştu.

PIRIL PIRIL DİNAMİK KADRO!
Listelerde bir çok yeni ismin olduğunu ifade eden Engin, “ Geride kalan 5 yılda görev yapan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederiz. 30 Mart’tan itibaren yeni bir çok isim meclis sıralarında oturacak. Meclis üyesi adayları listelerimizde önemli isimler var. Konyalılar Federasyon Başkanı  var. Buca’da Deniz Yücel birinci sırada…Eski milli atlet Semra Aksu var…Pırıl pırıl genç ve dinamik bir kadro oluşturmaya dikkat ettik” dedi.

BUCA’DA YAŞANANLAR
Listeleri hazırlarken geçmişte Buca Belediye Meclis toplantılarında meclis üyeleri arasında yaşananları dikkate aldıklarını söyleyen Engin, “Partiye ciddi bir yönelme vardı. Çok aday adayı vardı. Değerlendirme yapmak kolay olmadı. Listelerimizi hazırlarken  bir arada çalışacak, uyumlu ve parti felsefesini önde tutacak bir kadro oluşmasına dikkat ettik.Buca’da ve bazı ilçelerde 4 yıldır yaşananlar partiye ciddi zarar vermişti.  Bazı arkadaşlar listelerde yer almadı.  Onlar içinde  başka görevler var.7 ilçede eğilim yoklaması yapıldı diye yer darlığı da yaşadık ” ifadelerini kullandı

BİZİM DE ETKİMİZ OLDU!
Listeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla birlikte hazırladığına yönelik eleştiriler içinse Engin, “ Belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarının görüşü alındı. Örgütte hizmet eden kadın kolları başkanlarımız gençlik kolu başkanlarımız yazıldı. Listelere tekrardan bakılsın. Partiye emek veren isimleri görsünler. Yazmasamıydık. Partiyi biz yönetiyoruz. Bizim de etkimiz olmuştur tabiî ki” yanıtını verdi. 

SADECE ÖNERİ GETİRİLMİŞTİ
Belediye Başkan aday adaylarının yazılmayacağı yönünde il yönetimin  karar alma yetkisini olmadığın söyleyen Engin, “  Bizim yazılmamaları yönünde bir karar alma yetkimiz yok.
 Bazı arkadaşlarımız il yönetim kurulu toplantısında öneri getirmişti sadece...Belediye başkan aday adayı olupta listelere yazılan isimler oldu.” dedi

ÖLÇER 'OLUR' ALMIŞ!
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer’in Bayraklı’da listede yer alması ile ilgili de Engin, “ Genel Sekreterlikle görüşmüş. Daha önce resmi olarak istifa ettiğini söyledi. Genel merkezin olurunu almış. Listede yer aldı” diye konuştu.

BENİM 25 YILLIK ŞİRKET ORTAĞIM SADECE EŞİMDİR
 Engin, listelerde yakınlarının yer aldığı iddiaları içinse şunları söyledi;  "atılan iftiralar ancak atanlara yapışacak pislikten başkan bir şey değildir.Bazı çevrelerin meclis listelerinde benim ortağımın ve kardeşimin yer aldığına ilişkin çirkin ve asılsız iftiraları oldu. Şunu herkesin bilmesi gerekir ki, benim 20 yıllık şirketimdeki ortağım eşimden başkası değildir. Üstelik bu çok rahat ulaşılabilir bir bilgiyken, bu türden bir yalanın kamuoyu gündemine sokulmaya çalışılması tek kelimeyle ahlaksızlıktır. Kim yaptıysa veya uydurduysa bilsin ki, bu pislik kendisinin üstüne yapışacaktır. Bizler listelerde geçmiş dönemde partiye emeği geçmiş, yöneticilik yapmış kadınlarımıza, gençlik kolları üyelerimize ve yöneticilerimize yer verdik. Genel merkezimizin yaptırdığı araştırma sonunda belirlenen isimleri yazdık. Birçok ilçemizde eğilim yoklamasında yer alan üyelerimize ter verdik, İzmirliler tarafından listelerde yer alması istenen esnaf ve iş dünyası temsilcilerine yer verdik, bunları yaptığımız için övünmüyoruz zaten olması gereken buydu. Ancak yazmak istediğimiz halde maalesef yazamadığımız, sayı sınırlaması sebebiyle değerlendiremediğimiz isimlerde oldu.  Zaten partililiğinden şüphe etmediğim örgüt üyelerimin kendileri veya destekledikleri kişiler yazılmadı diye partimizi zora sokacaklarına asla inanmam. Siyaset uzun soluklu bir iş ve bu süreçte herkesin alacağı sorumluluklar olacaktır.  Örgüt içinde bir rahatsızlık değil ama bazı partililerimizin sitemleri vardır, bu da seçim dönemlerinde kabul edilebilir bir durumdur.  Bizim derdimiz yandaşı, tanıdığı bir yerlere yamamak değil, Türkiye’nin AKP’den, yolsuzluk ve rüşvet batağından kurtarılmasıdır"


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.