Dolar 34,2923
%0.06
Euro 37,5181
%0.06
Altın 2.931,520
%0.11
Bist-100 8.876,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hollanda'da Osmanlı Eğitim Merkezi törenle hizmete açıldı

Hollanda'da Osmanlı Eğitim Merkezi törenle hizmete açıldı

Hollanda'nın Zaandam şehrinde Kuzey Hollanda Milli Görüş Gençlik Federasyonu’na bağlı Osmanlı Eğitim Merkezi törenle hizmete açıldı. Kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleştirilen açılışa Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 10:33
Hollanda'nın Zaandam şehrinde Kuzey Hollanda Milli Görüş Gençlik Federasyonu’na bağlı Osmanlı Eğitim Merkezi törenle hizmete açıldı.

Kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleştirilen açılışa Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Başkanı Kemal Ergün, Kuzey Hollanda Milli Görüş Federasyonu Başkanı Oktay Dalmaz, Zaandam Belediye Başkan Yardımcısı Corrie Noom , Zaandam Osmanlı Eğitim Merkezi Başkanı İsmet Korkmaz ve Zaandam'da ikamet eden Hollandalı ve Türkler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla açılan eğitim merkezi ve gençlik lokali binasının kurdelesini IGMG Avrupa Başkanı Kemal Ergün, Zaandam Belediye Başkan Yardımcısı Corrie Noom ve Osmanlı Eğitim Merkezi Başkanı İsmet Korkmaz birlikte kesti.

Korkmaz, Zaandam şehrinde yeni açılan Osmanlı Eğitim Merkezi'nin 960 metre kare alan üzerinde kurulduğunu, toplam 7 ders lokali, iki konferans salonu ve gençlik lokaliyle gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı kalmasını temin etmesi, ayrıca, sosyal ve ilmi gelişmelerine katkı sağlanması amacıyla açıldığını söyledi.

BİRLİKTE YAŞAMAYA KATKI SAĞLAYACAK

Zaandam Belediye Başkan Yardımcısı Corrie Noom, Osmanlı Eğitim Merkezi'nin şehre yeni bir hava getirdiğini söyledi. Noom, "Bu eğitim merkezi sadece Türklerin değil, tüm Zaandam halkının bir buluşma merkezi olacak. Gençlerin iyi bir eğitim ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağı bir yer olmasından da son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Aslında bir nevi ile hepimiz göçmen kuşlar gibiyiz. Bulunduğunuz yerlerde birlikte yaşama kültürüne katkı sağlamalıyız. Bu açıdan buraya emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

HERKES KENDİNİ BURADA EVİNDE HİSSEDECEK

IGMG Avrupa Başkanı Kemal Ergün ise "Avrupa genelinde 600'e yakın cami, 223 eğitim merkezi, anaokulları ve resmi okullar ile gençliğin yetişmesine katkı sağlıyoruz. 17 bin 600 idareci ve 118 bin üye ve yarım milyona yakın cemaatimiz ile Avrupa'da insanların kardeş olarak yaşaması için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Hangi renk ve ırktan olur ise olsun, ister inançlı olsun, ister inançsız olsun, ister Müslüman olsun, ister gayri Müslim olsun, insan ise biz ona düşman olarak bakmadık ve bakmayacağız. Bu açıdan Zaandam Osmanlı Eğitim Merkezi'de bir yönü ile bir hoşgörü ve kaynaşma merkezi olacak. Tüm herkes kendisini burada evinde hissedecek. " dedi.

İki kısımdan oluşan Osmanlı Gençlik Merkezi çatısı altında kadınlara, genç kız ve erkeklere hafta içi ve hafta sonu din dersleri, dil dersleri, müzik dersleri ve diğer alanlarda eğitim verileceği açıklandı. Yüzlerce öğrenci ve kursiyerin eğitim görmeye başladığı eğitim merkezinde yedi sınıf, bir şark odası, bir mescit ve bir kantin bulunuyor.

Zaandam MGT Osmanlı Gençlik Merkezi adı altında gençlere yönelik olarak açılan lokalde çeşitli toplantı ve sohbetlerin yanı sıra gençlerin vakitlerini iyi değerlendirebilecekleri ortamlar da yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.