Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hz. Peygamber adına ihtiyaç sahipleri için kurban kestiler

Hz. Peygamber adına ihtiyaç sahipleri için kurban kestiler

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hz. Peygamber (sav) adına muhtaç ailelere dağıtılmak üzere kurban kesti.         Malatya Et ve Et Ürünleri Şirketi Tesisleri'nde...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 14:07
Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hz. Peygamber (sav) adına muhtaç ailelere dağıtılmak üzere kurban kesti.

        Malatya Et ve Et Ürünleri Şirketi Tesisleri'nde düzenlenen kurban kesim etkinliğine katılan Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, dünyanın yüz yıllarca unuttuğu kardeşliği, Hazreti Muhammed'in (sav) yeniden hatırlattığını söyledi. Malatyalı iş adamlarının da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu kardeşliği yeniden tazelediğini belirten Güven, işadamlarına tebrik ettiğini belirtti.

        MAKİAD Başkanı Suat Sarın da Hazreti Muhammed (sav) sevgisini sadece Kutlu Doğum Haftası'nda değil, ondan sonra da hatırlatmak için böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyledi. Toplam 63 hisseye denk gelen 9 büyükbaş hayvanın kurban kesildiğini bildiren Sarın, Kurban Bayramı dışında da ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine et girmesini istediklerini vurguladı.

        Sarın, "İnşallah maksat hasıl olur da ihtiyaç sahibi insanlarımız bunlardan faydalanır, sofralarını, yemeklerini etle tatlandırırlar. Hali vakti yerinde olan insanlarımıza da bunun örnek olacağını umut ediyoruz. Bunları Kimse Yok mu Derneği Malatya Şubesi aracılığıyla yoksul ailelerimize dağıtacağız." dedi.

        Kimse Yok Mu Derneği Şube Başkanı Nami Güzeler ise Malatyalı işadamlarının bu güzel etkinliği gelenek haline getirdiklerini ifade etti. Kesilen kurbanların etlerinin muhtaç ailelerin yüzünü güldüreceğini söyleyen Güzeler, bu güzel davranışın örnek olması temennisinde bulundu.

        Konuşmaların ardından Din Eğitimcileri Derneği Başkanı Tahsin Özerdal dua etti.
        

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.