Dolar 34,1338
%0.07
Euro 38,2385
%0.19
Altın 2.930,200
%0.54
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İŞGEM'ler girişimcilere iş alanları oluşturacak

İŞGEM'ler girişimcilere iş alanları oluşturacak

Sanayi alanında son yıllarda önemli gelişmeler kat edilen Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde, yeni çalışmalar da devam ediyor. Yeni girişimcilerin iş kurmalarına destek sağlamak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi'ne 20 adet İş Geliştirme...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 12:02
Sanayi alanında son yıllarda önemli gelişmeler kat edilen Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde, yeni çalışmalar da devam ediyor. Yeni girişimcilerin iş kurmalarına destek sağlamak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi'ne 20 adet İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) kuruldu. İş alanlarında faaliyet göstermek isteyen girişimcilere cüzi miktarlarda kiraya verilecek olan İŞGEM binaları, şimdiden dolmaya başladı. İlk etapta 3 girişimci İŞGEM binalarından faydalanmaya başladı.

Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan 20 adet İŞGEM tamamlandı. Girişimcilerin faydalanmaya başladığı İŞGEM projesi, Erzincan İl Özel İdaresi, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ve Erzincan Organize Sanayi bölgesi tarafından KUDAKA’nın Güdümlü Proje Desteği tarafından hayata geçirildi. 10 adedi 100, 10 adedi de 200 metrekare olan İŞGEM binalarını ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, OSB Müdürü Ergün Kolak, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, girişimcilerin iş yerlerini gezerek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

"İŞGEM'İ ÖNEMSİYORUZ"

Hayata geçirilen İŞGEM Projesi'ni önemsediklerini ve girişimcileri bu imkandan faydalanmaya davet eden Vali Abdurrahman Akdemir, "Erzincan İş Geliştirme Merkezi özellikle bölge illerde model olmuş durumda. Biz burada geride kalan iş yerlerinde, bütün arkadaşlarla da görüştük. Özellikle iş yeri seçimini iyi yapıp, bu yeni başlayan projenin model olmasını istiyoruz. Burada işini geliştirmek isteyen işletmecilerimize KOSGEB’in doğrudan kredi desteklerine, eleman desteğine, eğitim danışmanlık desteğine sahip oluyor. Geri kalan işyerleri için biz Erzincanlı girişimcilerden taleplerini bekliyoruz. Kısa süre içerisinde inşallah bu 12 iş yerlerimiz iş geliştirme merkezi olarak faaliyete geçecek. Bölge iller içinde örnek işyerleri olmuş olacak. Bayramdan sonra KOSGEB’i daha aktif hale getireceğiz." açıklamasında bulundu.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi ve Erzincan OSB Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'ndan onay alarak Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında kabul edilen Erzincan İŞGEM Projesi'yle yapılan 20 iş yerinin, girişimcilere önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.