Dolar 34,1492
%-0.14
Euro 37,7803
%-0.13
Altın 2.907,190
%-0.56
Bist-100 8.934,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZKA'dan okul öncesine 20 milyon liralık destek

İZKA'dan okul öncesine 20 milyon liralık destek

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), 19 Eylül 2013 tarihi itibariyle “Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim” mali destek programını başlattı. Program kapsamında toplam 20 milyon TL'lik kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 15:56
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), 19 Eylül 2013 tarihi itibariyle “Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim” mali destek programını başlattı. Program kapsamında toplam 20 milyon TL'lik kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlanıyor. İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, programla şehrin ekonomisine aktarılacak bu kaynağın, okul öncesi ve işgücü odaklı mesleki eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara önemli bir katkı oluşturacağını bildirdi. Vali Toprak, programın birinci önceliği kapsamında okul öncesi ve mesleki eğitim alanlarında yenilikçi yöntemlerin uygulanmasının teşvik edildiğini, ikinci öncelik kapsamında ise okul öncesi ve mesleki eğitime yönelik atölye, laboratuvar, sınıf gibi eğitim ortamlarının makine, teçhizat ve eğitim materyalleri açısından geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Programa kar amacı güdenler kategorisinde okul öncesi ve mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren ya da bu alanda yatırım planlayan KOBİ’ler, kar amacı gütmeyenler kategorisinde ise okul öncesi ve mesleki eğitim kurumları, belediyeler, kamu kurumları, üniversiteler, dernek ve vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri başvurabilecek. Destekten yalnızca İzmir sınırları içinde kurulmuş veya faaliyet gösteren başvuru sahipleri yararlanabilecek. İZKA Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim mali destek programına başvurmak isteyenlere yol göstermek amacıyla bir başvuru rehberi hazırlandı. Program kapsamında proje başına verilecek destek miktarı, asgari 200 bin, azami 800 bin TL arasında olacak. Miktar, projenin toplam uygun maliyetinin kar amacı güdenler için en fazla yüzde 50’si, kar amacı gütmeyenler için en fazla yüzde 90’ı olabilecek. Bütçenin kalan tutarı, eş finansman olarak başvuru sahibi veya ortakları tarafından karşılanacak. Programın amaçları, öncelikleri, başvuru şartları gibi konu başlıklarında bilgi verilmesi amacıyla bilgilendirme toplantıları ve projelerin hazırlanması sürecinde potansiyel başvuru sahiplerine yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje hazırlama eğitimleri düzenlenecek. Bilgilendirme ve eğitim toplantılarının yer ve zaman bilgilerine, "www.izka.org.tr" adresinden ulaşılabilir. Başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi Proje ve Faaliyet Destek Modülü (KAYS) üzerinden çevrimiçi yapılacak. Başvuruların internetten 6 Aralık 2013 tarihine kadar tamamlanması ve destekleyici belgeleri içeren başvuru dosyalarının, 13 Aralık'a kadar İZKA'ya elden teslim edilmesi gerekiyor. Müracaat şekli ve ayrıntılı bilgileri içeren rehber ise ajansın hizmet binasından veya internet sitesinden temin edilebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.