Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İçim acıyor

İçim acıyor

İl Genel Meclisi Başkanı 30 Mart’ta kapanacak olan İl Özel İdarelerinde, hizmet alımında çalışan personelin işsiz kalacağını belirterek, “Bu durumuna çok üzülüyorum. İçim acıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 17:57
İZMİR - İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantılarının 3. Birleşiminde konuşan Meclis Başkan Serdar Değirmenci, İzmir İl Özel İdaresi’nde hizmet alımından çalışan 314 personel hakkında konuştu. Başkan Değirmenci, “Büyükşehir yasası ile birlikte İl Özel İdareleri kapanıyor. Valilik bünyesinde kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon birimi İl Özel İdare personelinden kendi ihtiyacı kadarını alacak. Diğer personeli Büyükşehir’e verecek. Memur arkadaşlar bu konuda bir sıkıntı yaşamayacaklar” dedi.

İçim acıyor
İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “İl Özel İdaresinde bir de hizmet alımında çalışan arkadaşlarımız var. İzmir İl Özel İdaresinde 314 kişi evlerine ekmek götürüyorlar, ev kirası veriyor, çocuk okutuyor. 31 Marta hepsi ayazda kalacak. Hiçbir güvenceleri yok. Bu durum içimi acıtıyor” diye konuştu.

Taşeron işçiler için çalışma yapılmadı
Büyükşehir yasası çıktığında hizmet alımında çalışan personel hakkında bir çalışma yapılacağını, kimsenin madur edilmeyeceğinin söylendiğini hatırlatan Başkan Değirmenci, “Ancak hala böyle bir çalışma yapılmadı. Üstelik TBMM’de tatile girdi. Gerçekten benim içim acıyor. Çünkü o insanların durumunu merak ediyorum. Kanunda bu konu hakkında hiçbir şey yok” dedi.

Hizmet alımında çalışan personelin durumlarının çok zor olduğunu, seçimlerden sonra bunların bir anda işsiz kalacaklarını söyleyen İl Genel Meclisi Başkan Serdar Değirmenci, “Biz İzmir İl Genel Meclisi olarak üstümüze düşen görevi yaptık. 10 Nisan 2013 günü aldığımız bir kararla hizmet alımı çalışan personelin durumunu TBMM’ye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığa, İçişleri Bakanlığına sorduk. İçişleri Bakanlığından gelen yazıda ilgili talebimizin incelemeye alındığı söylendi. Ancak bir düzenleme yapılmadı. Hiçbir şey yapamıyoruz, çaresiz kaldık. İzmir İl Özel İdaresinde 314 kişi işsiz kalacak. 30 özel idare kapanıyor. Kapanan özel idarelerle birlikte işsiz kalanların sayısı çok olacak. Acı bir durum” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.