Dolar 34,2740
%0.09
Euro 37,6596
%0.16
Altın 2.918,470
%0.3
Bist-100 9.045,00
%0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki belediyeye ödül yağdı

İki belediyeye ödül yağdı

Ödemiş Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin 2015 Yılı Özendirme Yarışması’nda dört projeye ödül aldı. Antalya’da düzenlenen ödül törenine katılan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, “Tarihimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2016 - 08:56

Ödemiş Belediyesi Tarihi Kentler Birliği’nin 2015 Yılı Özendirme Yarışması’na için 4 proje hazırladı.  Bademli Kılcızade Mehmet Ağa Camii Restorasyon Uygulaması, Kayaköy Çakırcalı Mehmet Efe Konağı Restorasyonu, Birgi Jandarma Karakol Binası Projeleri ve Çoban Dede (Şeyh Cüneyd) Türbesi Projeleri yarışmada ödül aldı. Antalya’da YAPEX Restorasyon Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma 2016 Fuarı kapsamında düzenlenen ödül törenine katılan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, “Hazırladığımız dört projenin de ödül alması Ödemiş adına gurur verici. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlçemizdeki tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Hersekzade projesi 

URLA BELEDİYESİ’NİN İKİ PROJESİ DE ÖDÜL ALDI

Yarışmada Urla Belediyesi, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ve Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu ile ödüle layık görüldü. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ödül töreninde çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Sibel Uyar, “Urla’nın kültürel miras ve bilincini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Kent dokumuzu korumak için tarihi ve kültürel varlıklarımızın onarımına yönelik projeler geliştirdik. Sanat Sokağımız ve Postane Sokağımız ile Hersekzade Ahmet Paşa Hamamıza yönelik yaptığımız çalışmalarla uygulama kategorisinde ödüle layık görüldük. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen ’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarındaki Yarışma Sergisinde katılımcılarla paylaşıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.