Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlahiyatçılar Ramazan’da yapılan yanlışları anlattı

İlahiyatçılar Ramazan’da yapılan yanlışları anlattı

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programına İstanbul Emekli İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan katıldı. İki isim ‘Ramazan’da Yapılan Yanlışlar’...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 18:03
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası programına İstanbul Emekli İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Atan katıldı. İki isim ‘Ramazan’da Yapılan Yanlışlar’ konulu bir konferans verdi.

Yusuf Kavaklı, Allah’ın kullarına en güzel nimetleri verdiğini dile getirdi. İnsan için gideceği yere bir şeyler götürebilmesi önemli olduğunu vurgulayan Kavaklı, “Götüreceklerimizin başında Allah’a iyi bir kul olarak görevimizi yapmamız, ona gönülden iman etmemiz ve amelimizi yerine getirmemiz geliyor.” dedi.

Allah’ın affının kimi şartları olduğuna işaret eden Kavaklı, “Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV), Hazreti Fatıma anamıza, ‘kızım ben peygamber kızıyım’ diye aklına getirip sakın görevlerini yapmakta gafil davranma. Eğer gafil davranırsan baban sana öbür dünyada şefaat edemez’ demiştir. “ ifadelerini kullandı.

Müminleri İslamiyet’in adabına uygun davranmaya davet eden Kavaklı, ayakların, ellerin, kulakların hatta burunların bile oruç tutması gerektiğini belirtti. Beş azasıyla oruç tutanların günahlarını Allah’ın affedeceğini anlatan Kavaklı, şöyle devam etti:

“Yanlışları saymanın gereği yok. Bir sahabe Peygamberimize, ‘ya Muhammed ben seni çok seviyorum, senden ayrı kalmak istemiyorum ama ya kıyamet gününde seninle beraber olamazsam, ne yaparım’ diye sormuştu. Peygamberimiz de ona, ‘kıyamete hazırlan’ cevabını vermişti. Kendisinin fakir ve hayır sahibi olmadığını ifade eden Sahabe, Peygamber Efendimiz, ‘amelin ne’ diye sorunca pek bir şey yapmadığını ancak kendisini çok sevdiğini tekrarlamış. Ardından Peygamber Efendimiz, ‘kişi sevdiğiyle beraberdir’ karşılığını vermişti.”

28 Şubat sürecinde dindarların maruz kaldığı sıkıntılara da değinen Kavaklı, o dönem çok büyük sıkıntılar çekildiğinden söz etti. Kavaklı, şunları kaydetti:

“O günlerden şimdi meydanlarda Kur’an okunan günlere geldik. Demek ki çok yol almışız. Ancak, bu durum bizi rehavete sevk etmemeli. Allah, bize bu günleri getirenlerin tekerlerinin önüne taş getirmesin. Ben 80’li yıllarda da murakıplık yaptım. Hizmet veren veya hizmete engel olanları çok iyi tanıyorum. Ülkemizde ve de Bağcılar ilçesinde şimdiki geldiğimiz durum çok çalışmanın eseridir. Eserleriyle, kalemleriyle veya kalbiyle bu güzel yere hizmet veren kim varsa geçmişlerinin mekanı cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun.”



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.