Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce ve Engin'den Tire’de hükümete salvo

İnce ve Engin'den Tire’de hükümete salvo

Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanlığı 'İktidara yürüyüş, birlik, beraberlik ve dayanışma" yemeği düzenledi.CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Tire’den hükümete çok sert eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin karanlık bir dönemden geçtiğini ifade eden İnce, yaşanan süreci '2. Fetret Devri' olarak nitelendirdi.Geçtiğimiz gün Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gökhan Günaydın ve AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın karşılıklı atışmasına yorum getiren İl Başkanı Ali Engin,"AKP Milletvekilleri maalesef artık insanlarla alay eder durumdalar.Vatandaşın olanları bilmediğini mi zannediyorlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2012 - 16:30

EGE POSTASI/HABER SERVİSİ -Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanlığı 'İktidara yürüyüş, birlik, beraberlik ve dayanışma" yemeği düzenledi. Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ün evsahipliğinde Kardelen Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen yemeğe CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve PM Üyesi Birgül Ayman Güler’in yanısıra İzmir İl Başkanı Ali Engin,Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabğ, İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, eski İl Başkanı Tacettin Bayır, İl Genel Meclisi Üyeleri CHP'li çevre ilçe belediye başkanları ile ilçe ve belde örgütleri katıldı.

 FETRET DEVRİ ÖRNEĞİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,  Tire’den hükümete çok sert eleştirilerde bulundu. Türkiye'nin karanlık bir dönemden geçtiğini ifade eden İnce, yaşanan süreci '2. Fetret Devri' olarak nitelendirdi. İnce, "Cumhuriyet'imizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 2012 Türkiye'sini görseydi, 'Bu ülkenin maliyesi, bu ülkenin zaptiyesi, bu ülkenin harbiyesi ve bu ülkenin bütün kurumları işgal edilmiş' derdi. Bugüne kadar sadece bizim paramızı çalmakla kalmadılar, sandıktan oyumuzu da çaldılar, çocuklarımızın sorularını da çaldılar. CHP'nin, 'Bugüne kadar dikili bir ağacı yoktur' diyen Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. O senin sattığın bankalar, limanlar, SEKA, Sümerbank, Etibank bunları kim kurd? Anadolu'nun ortasındaki köylü devletinden bu modern Cumhuriyet'i kim yaratt? Demiryolu seferberliğini kim başlatt? Köy Enstitüleri ile köylü çocuğuna keman çalmasını kim öğrett? Kayıkçının oğlu başbakan oldu bu ülkede, tornacının çocuğu Cumhurbaşkanı oldu. Bu, demokrasinin, Cumhuriyet'in, Atatürk'ün, İsmet İnönü'nün, CHP'nin sayesinde olmadı m? Bunların cibilliyetinde Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı vardır" ifadelerini kullandı.

 

“ŞÜKREDECEKLERİNE KÜFREDİYORLAR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’nin bu topraklar üzerinde dikili bir ağaçları bile yoktur” söylemine cevap veren  İnce, “O senin sattığın limanlar, o senin sattığın bankaları kim kurd? Anadolu’nun ortasındaki bir köylü devleti modern bir devlet haline kim getird? Demiryollarını kim başlatt? Köylü çocuğuna keman çalmasını kim öğrett? Kayıkçının oğlu başbakan oldu bu ülkede, tornacının oğlu Cumhurbaşkanı oldu. Bu cumhuriyet’in sayesinde olmadı m? Bunlar Cumhuriyete şükredeceklerine küfrediyorlar.Bu CHP’nin sayesinde olmadı mı'” dedi.

 " ATATÜRK DÜŞMANLIĞI VAR”

Konuşmasında hükümete yüklenmeye devam eden İnce, şunları söyledi, “Bugün iktidardaki insanları ne kadar eğitirseniz eğitin. İster bakan yapın, ister öğretmen, ister milletvekili. Bu insanların cibilliyetinde Atatürk düşmanlığı vardır, Cumhuriyet düşmanlığı vardır. Biz Habur’dan teröristleri içeri alsaydık, bu millet bizi cuma namazı çıkışında taşlardı. Ama bu dönemde ne yazık ki olmuyor. Oslo'daki görüşmeler terörü bitirme müzakereleri değildir. Aksine AKP ile PKK'nın seçim ittifakıdır. Terör, yoksulluk, bölgeler arasında gelişmişlik farkı, etnik ve dini birtakım farklılıklarla beslenir. Yardım yoksulluğu yenmek için yapılır, yönetmek için değil. 4+4+4 eğitim sistemi ise karanlık bir projedir. Cumhuriyeti kuranlar ile Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerin 'kesişen kümesi' eğitimdir. Bunun yanında yürütülen dış politika ise iflas etmiştir"

 

TİRE ÖRGÜTÜNE ÖVGÜ

 

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin konuşmasına Tire Örgütü’nü överek başladı. Çok çalıştıklarını, çok çaba sarf ettiklerini ve dolayısıyla iyi bir sonuç aldıklarını dile getiren Engin, “Tire örgütümüzü kutluyorum. Bu sürecin daha da yükselerek devam edeceğine inanıyorum. İçinizden bir belediye başkanı çıkarmanızı da bekliyoruz” dedi. Engin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 30 ilçeyi de alacaklarını iddia etti.

  GÜNAYDIN-AŞLIK TARTIŞMASI’NA ENGİN YORUMU

 Geçtiğimiz gün Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcılarından Gökhan Günaydın ve AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın karşılıklı atışmasına yorum getiren Engin, “AKP Milletvekilleri maalesef artık insanlarla alay eder durumdalar.  Açılışta AKP milletvekili Ali Aşlık resmen şu ifadeleri kullandı; ‘Türkiye’deki hayvancılığın ve tarımın bugünkü durumunu,  Türkiye’de enerji maliyetlerinin yüksek olduğunu, genel olarak maliyetlerin yükseldiğini ve balkanlarda üretim yapmamız gerekiyor”’ dedi. Daha sonra Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Günaydın mazot fiyatının 4 lira olduğunu, bunun 2.5 lirasının vergi olduğunu, AKP döneminde ekilebilir alanların yarı yarıya düştüğünü, daha önce 3 kilogram buğdaya 1 litre mazot alındığını, ama şu an 7 kilogram buğdaya 1 litre mazot alındığı gerçeğini ifade etti. Vatandaşın bunları bilmediğini mi zannediyorlar. Ben buradan AKP’ye sormak istiyorum. Bu insanlar bunları hak ediyor m? Nasıl oluyor da bu bereketli topraklar tarlaların haciz edilmesine, traktörlerin satılmasına neden oluyor'” dedi.


ali engin ile egepostasi
muhareem ince ile egepostasi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.