Dolar 34,2562
%0.04
Euro 37,6348
%0.09
Altın 2.879,750
%-1.03
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Irak Türkleri Derneği, ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı

Irak Türkleri Derneği, ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Irak Türkmen Cephesi liderlerine yapılan suikasti protesto etmek için ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı. ABD Büyükelçiliği önünde toplanan gruba Türkiye Kamu-Sen Başkanı...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 14:41
Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Irak Türkmen Cephesi liderlerine yapılan suikasti protesto etmek için ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı.

ABD Büyükelçiliği önünde toplanan gruba Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ile Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği destek verdi. ‘Irak’ta yaşamanın bedeli kanla ödendiği topraklar Yenice’ dövizleri taşıyan grup çeşitli sloganlar attı.

Grup adına konuşan Derneğin Ankara Şube Başkanı Mahmut Kasapoğlu, Irak’ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıda Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu, Selahattin şehri Vali Yardımcısı Ahmet Koca ve çok sayıda sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Irak’ta Türkmen coğrafyasının demografisini değiştirme planının yeni olmadığını vurgulayan Kasapoğlu, “Ancak söz konusu plan değiştirme son yıllarda akan kanla hız kazanmıştır. Türkmenlerin Irak’ta var olmasını istemeyen güçler, Türkmen bölgesinde güvenlik ortamını ve istikrarını tamamen bozmuş durumdadır.” dedi.

Kasapoğlu, bölgede sözde asayişi sağlamak için yerleşen yabancılar, başta ABD olmak üzere uluslararası sivil toplum örgütlerinin bu olayları görmezden geldiğini söyledi. Söz konusu bölgenin Türkmen kazası olduğunu belirten Kasapoğlu, “Türkiye’den talebimiz, siyasi boyutta bir taleptir. Irak hükümetine, bölge hükümetine, Irak’taki etkili parti grupları ile bu konuyu ele alıp Türkmenlerin can güvenliğinin sağlanmasına destek vermesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

DOĞU TÜRKİSTAN KÜLTÜR DERNEĞİ ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

Açıklamanın ardından, ABD elçiliğine siyah çelen bırakan grup, Doğu Türkistan’da yaşanan olayları protesto etmek için Çin’in Ankara Büyükelçiliği önüne gitti. Burada yapılan açıklamanın ardından elçilik binası önüne siyah çelenk bırakan dernek üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.