Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İris okuyucu sayesinde güvenlik önlemleri artacak

İris okuyucu sayesinde güvenlik önlemleri artacak

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde açılan IFSEC İstanbul Güvenlik ve Yangın Fuarı’nda birçok yeni ürün görücüye çıktı. İnsanları göz irisinden tanımlayarak yüksek güvenlik sağlayan iris okuyucu da dikkatlerden kaçmadı. Hareket halindeyken...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 13:08
Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde açılan IFSEC İstanbul Güvenlik ve Yangın Fuarı’nda birçok yeni ürün görücüye çıktı. İnsanları göz irisinden tanımlayarak yüksek güvenlik sağlayan iris okuyucu da dikkatlerden kaçmadı. Hareket halindeyken de göz irisine göre kişileri tanıyan iris okuyucu sayesinde yoğun geçişin olduğu havaalanları, cezaevleri, stadyumlarda güvenliğin sağlanması amaçlanıyor.

IFSEC İstanbul Güvenlik ve Yangın Fuarı’nda birbirinden ilginç birçok ürün alıcısıyla buluştu. Göz irisine göre insanları tanıyan iris okuyucu da ürünler arasında en dikkat çekenlerden. İris okuyucu sayesinde yoğun geçişin olduğu havaalanları, cezaevleri, stadyumlarda yüksek güvenliğin sağlanması amaçlanıyor. Güvenlik firmasının Ürün Direktörü Serdar İnce, iris okuyucunun geçiş kontrol sistemlerinde yüksek güvenliğin gerektiği her yerde kullanıldığını söyledi. İnce, “Geçiş kontrollerinde genellikle kartlar kullanılıyor ama insanların kartları bir diğerine transfer etmesi mümkün olduğu için güvenlik zaafı yaratıyor. Biz insanların transfer etmesi mümkün olmayan bilgileri kullanmaya çalışıyoruz. Bunlardan en önemlisinden bir tanesi de insanın gözünün irisi insanın kendine özel bir irisi vardır ve bu kopyalanamazdır bunu kullanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İris tanıma sistemlerinde insanların kameraların önünde durması ve beklemeleri gerektiğini ancak bu yeni ürünle beklemenin ortadan kalktığını belirten İnce, “Beklemeler yüzünden geçişler yavaşlıyordu, hatalar olabiliyordu gelişen teknolojiyle biz insanların yürürken bile tanıyabilir hale geldik. Şahsın fotoğrafını çekiyoruz gözünün irisini tanıdıktan sonra da bu sisteme otomatik olarak yükleniyor, kişiler geçiş yaptıktan sonrada sistem otomatik olarak kişiyi hareket halinde bile tanıyor.” diye konuştu.

Yoğun geçişin olduğu her yerde ürünün güvenlik açısından önem sağlayacağını ifade eden İnce, şöyle devam etti: “Hava alanları, cezaevleri, plazalarda turnikeler yerine bunlar kullanılabilir arıca stadyumlarda kullanılabilir.”

Geçiş kontrolde genelde kullanılan şeylerin kartlar olduğunu aktaran İnce, “Bir insanın kartını başkanına vermesi çok kolay bu güvenlik zafiyeti. Göz irisinin başka bir insana transferi mümkün olmadığından bu ürün yüksek güvenlik gerektiren her yerde kullanılabilir. Havaalanında pasaportunuz kadar önemli olan sizin iris bilginizdir. Çünkü bunun transfer edilmesi kesinlikle mümkün değildir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.