Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İş bulan işsizlerin ilk 6 aylık ücretini İŞKUR verecek

İş bulan işsizlerin ilk 6 aylık ücretini İŞKUR verecek

Kars Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Yusuf Bulut, iş arayanlara müjde verdi. Bulut, En az 2 sigortalı çalıştıran bir iş yeri bulup çalışacak işsizlerin ilk 6 aylık ücretlerini İŞKUR'un karşılayacağını söyledi. İŞKUR...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 13:03
Kars Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Yusuf Bulut, iş arayanlara müjde verdi. Bulut, En az 2 sigortalı çalıştıran bir iş yeri bulup çalışacak işsizlerin ilk 6 aylık ücretlerini İŞKUR'un karşılayacağını söyledi.

İŞKUR Müdürü Bulut, yaptığı açıklamada; bu uygulamanın 4857 Sayılı Kanun'a göre tabi olarak en az 2 işçi çalıştıran ve kurumlarına kayıtlı iş yeri olan veya kuruluşlarının payının yüzde 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküllerde uygulanacağını hatırlattı.

Programa katılım şartlarına da değinen Bulut, bu işsizlerin ilk olarak kurumlarına kayıtlı işsiz olmaları gerektiğini ifade ederek, “Burada şu husus önemlidir. Bu kişiler bu programdan yararlanacakları tarihten önceki 3 aylık dönemde, programın yapılacağı iş yerinin sigortalı hizmet listesinde kayıtlı veya kayıt dışı çalışan olmaması gerekir.” dedi.

Öte yandan işsizlik ödeneği alan kişilerinde bu programda katılımcı olabileceklerine dikkat çeken Bulut, sadece emeklilerin ve işverenin birinci ve ikinci dereceden kan hısmının programa katılamayacaklarını detaylı bilginin ise “Alo 170” hattından alınabileceğini kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.