Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul’da sahte para operasyonu

İstanbul’da sahte para operasyonu

İstanbul polisi sahte para basan ve piyasaya süren şahıslara yönelik 2 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 6 kişiden 5’i sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Operasyonda, 108 bin lira tutarında sahte 200 TL’lik banknot ile 9...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 13:02
İstanbul polisi sahte para basan ve piyasaya süren şahıslara yönelik 2 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 6 kişiden 5’i sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Operasyonda, 108 bin lira tutarında sahte 200 TL’lik banknot ile 9 bin 200 adet basımı tamamlanmış sahte madeni 1 TL ve bunların basımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine sahte para basan ve piyasaya süren şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 1,5 aylık çalışmanın ardından Fatih, Eyüp, Beyoğlu ve Bağcılar’da önceden tespit edilen adreslere eşzamanlı baskın yapıldı. Bağcılar’daki adreste yapılan aramada 540 adet basımı ve kesimi tamamlanmış, toplamda 108 bin lira tutarında sahte 200 TL’lik banknot ele geçirildi. Konuyla ilgili A.G. ile N.C. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

BUJİTERİ İMALATHANESİHDE SAHTE PARA BASTILAR

Polis ekipleri Fatih, Eyüp ve Beyoğlu ilçelerinde yaptığı baskınlarda da bijuteri imalathanelerinde sahte madeni para basıldığını belirledi. Adreslerde yapılan aramalarda, 9 bin 200 adet basımı tamamlanmış sahte madeni 1 TL, 6 adet madeni para basımında kullanılan silikon kalıp, 1 adet madeni para dökümünde kullanılan makine ile 1 adet madeni para dökümünde kullanılan pota ele geçirildi. Sahte madeni para operasyonunda da A.Y., Y.K., C.A. ve B.S. gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki sorgularında yaklaşık 50 bin lira tutarındaki sahte madeni parayı piyasaya sürdüklerini söylediği öne sürüldü. Şahısların sahte paraları özellikle tekel bayileri aracılığı ile piyasaya sürdüğü öğrenildi. Orijinal 1 TL’nin 8 gram ağırlığında olduğu ele geçirilen sahte madeni paraların ise 4 gram olduğu belirtildi. Şüphelilerin sahte para basmak için bakır, alüminyum çinko ve magnezyum karışımı 'zamak' metal alaşımını kullandığı öğrenildi.

Şüphelilerden B.S. emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken gözaltına alınan 5 kişi haklarında ‘Sahte Para Basmak ve Piyasaya Sürmek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 5 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi.






Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.