Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İttifakta sancılı günler; Hangi parti hangi ilçeleri önerdi, istedi

İttifakta sancılı günler; Hangi parti hangi ilçeleri önerdi, istedi

CHP-İYİ Parti cephesinin yanı sıra AK Parti-MHP tarafında da büyükşehir ittifakının ardından ilçe bazında ittifakında nasıl bir anlaşmaya varılacağı merak konusu. CHP-İYİ Parti cephesinde görüşmeler henüz başlamaz iken, AK Parti ve MHP kanadında yoğun görüşme trafiği sürüyor. Bu görüşmelerin ayrıntıları hakkında Egepostası’nın edindiği bilgilere göre, AK Parti MHP’ye 5 ilçe önerirken, MHP 11 ilçede iddialı olduklarını belirtiyor. AK Parti-MHP görüşme sürecinde kaç ve hangi ilçelerde anlaşılacağının hafta sonu tamamlanacağı kaydediliyor. Hangi parti hangi ilçeleri istedi/önerdi

  • Ege Postası
  • 20.12.2018 - 16:03

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti ve MHP’nin yerel seçimdeki ittifak kararı ile CHP ve İYİ Parti’nin de ittifakta anlaşmasının ardından tüm partilerde belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylığı tespiti ve ilçe bazında ittifakın koşulları ve süreci ile ilgili hummalı bir çalışma yürütülüyor.

CHP ve İYİ Parti arasında ilçe bazında işbirliği çalışmalarının henüz görüşmeleri dahi başlamadı. İYİ Parti’nin  8-10 ilçe başkanı ilçelerinde İYİ Parti adaylarıyla seçime girilmesi ve CHP’nin kendilerini desteklemesi yönündeki taleplerini il başkanı Hüsmen Kırkpınar’a iletti.

CHP-İYİ PARTİ CEPHESİNDE NELER OLUYOR'

Kırkpınar, tüm ilçelerden ayrıntılı rapor istedi. 28 ilçenin raporunu İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bugün ele almaya başladı. Yarın da divan kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunacak. 30’da sıfır hedefi koyan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile ilçe bazında görüşmelerin hafta başına başlaması ümidi içinde olduklarını Egepostası’na açıkladı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de 30’da 30 hedefleri bulunduğunu ancak İYİ Parti’nin kendilerini desteklemesi gerektiği görüşünde. Yücel kendisinin ve örgütün parti adaylarıyla seçime girilmesini istediğini dün yaptığı açıklamalarla deklere etti.

AK PARTİ-MHP CEPHESİNDE DE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

İYİ Parti/CHP’nin İzmir’de ilçe bazındaki işbirliği bu şekilde devam ederken, AK Parti ve MHP cephesinde de durum karışık. AK Parti’nin ittifak yaptığı MHP’de de teşkilat yöneticileri en az 8-10 ilçede MHP’nin adaylarıyla seçime gidilmesi yönünde kesin kararlılık gösteriyor.

AK PARTİ MHP’YE ALİAĞA, FOÇA, NARLIDERE, ÇEŞME,KONAK’I ÖNERDİ

AK Parti İzmir yöneticilerinin İzmir’de MHP’ye MHP’li belediyenin olduğu Aliağa ile Foça, Narlıdere, Çeşme, Konak ilçelerini önerdiği belirtilirken, MHP’li yöneticiler 11'den aşağı ilçe istemediklerini kaydediyor.

MHP’NİN LİSTESİNDE 11 İLÇE VAR

İki partinin yöneticileri arasında görüşmeler sık bir trafikle ilerliyor. MHP’li yöneticiler, AK Parti’nin desteğiyle kendi belirledikleri, halkta karşılığı olan iyi adaylarla en az 11 ilçeyi kazanmalarının içten bile olmadığını kaydediyor.

MHP AK PARTİ’DEN ŞU  İLÇELERİ İSTİYOR

MHP’nin AK Parti’den istediği bu ilçelerin ise Aliağa, Çeşme, Seferihisar, Narlıdere, Dikili, Foça, Gaziemir, Bornova, Bayındır, Çiğli ve Kiraz olduğu MHP üst kaynaklarınca doğrulandı. MHP İzmir yöneticileri, bu ilçelerde iddialı olduklarını AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye bildirdi.

MHP İDDİALI ADAYLARLA HAZIRLANIYOR

MHP’li yöneticilerin iddialı olduğu ilçeler arasında bulunan Çeşme’de Türk-Yunan İşbirliği Fedarasyonu Başkan Yardımcısı da olan iş kadını Sema Aydın ismini gösterecek. Seferihisar’da mevcut CHP’li meclis üyesi bir ismin partisinden istifa ederek MHP adayı olarak gösterileceği belirtiliyor. Alevi oylarının yoğun olduğu Narlıdere’de ise Alevi dedesi de olan Süleyman Kocabıyık’ı aday olarak gösterecek.

ZEYBEKCİ’NİN EKİBİNE 10 KİŞİLİK MHP EKİBİ TAKVİYESİ

Kaybedecek zamanları olmadığını kaydeden MHP İzmir yöneticileri, yerel seçimler için de ‘çabuk anlaş erken yola çık’ anlayışını güttüklerini dile getirerek, destekleyecekleri AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin ekibine destek vermesi için 10 kişiden oluşan özel bir ekip de oluşturduklarını belirtti.

ZEYBEKCİ İSTERSE GİDECEKLER

Zeybekci’nin de istemesi durumunda içinde seçim tecrübesi de olan isimlerin bulunduğu ekibin hazır olduğunu belirten MHP’li yöneticiler, “Bizden ekip istenirse ekibimiz hazır. 8-10 kişiden oluşan akademik çalışmaları da olan özel bir ekip oluşturduk. Sayın Zeybekçi isterse onlarla çalışacaklar. Kaybedecek zamanımız yok. Cumhur ittifakının başarısı için her çalışmayı yapmaya hazırız” diye konuştu.

AK PARTİ İLE İLÇE BAZINDA İTİTFAK HAFTA BAŞINA KALMADAN BİTECEK

MHP İzmir kaynakları AK Parti ile ilçe pazarlığı sürecinin hafta başına kalmadan çözümleneceğini belirtiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.