Dolar 34,6542
%0.03
Euro 36,4512
%0.2
Altın 2.951,520
%0.68
Bist-100 9.685,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arslan: Çiğli sakinlerini denizle buluşturacağız

Arslan: Çiğli sakinlerini denizle buluşturacağız

Radyo Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katılarak Seçime Doğru programının konuğu olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, sosyal belediyecilik anlayışıyla 4,5 yıl geçirdiklerini belirterek, ikinci dönemde Çiğli’nin çehresini değiştirecek önemli projelere imza atacakları sözünü verdi. Başkan Hasan Arslan’dan 2019 mesajları

  • Ege Postası
  • 20.12.2018 - 13:53

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-31 Mart 2019 yerelseçimleri için yeniden aday adayı olan mevcut Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, neden yeniden aday olduğunu ve projelerini anlattı. Pınar Ağırbaş’ın sorularını yanıtlayan CHP’li Çiğli Belediye Başkanı ve Başkan Aday Adayı Hasan Arslan, kentteki çarpık kentleşmeyi ikinci dönem hayata geçirecekleri projelerle sona erdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İKİNCİ DÖNEMDE ÇİĞLİ’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

“Çiğli’nin yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz.  Çok çarpık ve kaçak yapılaşmaların olduğu bir ilçeyle karşı karşıyayız. Hedefimizde Çiğli’yi yenilemek, revizyon imar planlarıyla Çiğli’nin dokusunu değiştirmek hedefimiz var” diyen Başkan Arslan, “Bu işlerin bir kısmını yapabildik. İkinci dönemde vatandaşlarla ortak hareket edip yeni planlarla Çiğli’nin çehresini değiştirmek istiyoruz. Çiğli’yi İzmir’in kuzeyinin yıldızı yapacağız” dedi.

BEŞ BİNLİK VE BİNLİK PLANLARIMIZ KOMİSYONDAN GEÇTİ VE..

Çiğli’yi sahille buluşturacaklarını kaydeden Başkan Hasan Arslan, beş binlik ve binlik planların bakanlığın onayına gönderdiklerini, komisyondan geçtiğini, onay imzasını beklediklerini açıklayarak, Çiğli sakinlerini denizle buluşturma sözünün arkasında durduklarını söyledi.

ÇİĞLİ SAKİNLERİNİ DENİZLE BULUŞTURACAĞIZ

Sahilimiz var ama düzenlenmemiş durumda. Bataklık durumunda. Sürdürülebilir bir SİT alanına yani 3’üncü derece SİT alanı oldu, yapılaşma alanı oluştu. Konut ve ticari konutlar yapılabilecek. Beş binlik ve binlik planlarımızı bakanlığın onayına gönderdik. Komisyondan geçti diye biliyorum. Bakanlığın imzasını bekliyoruz. Plan hayata geçtiğinde Çiğli büyükşehir ile ortak hareket ederek kıyımızı, sahilimizi de düzenleyeceğiz. Bir takım saha ve dere düzenlemeleri de yapılacak. Çiğlililer denizle buluşacak. Bir milyon metrekarelik alan söz konusu. Hızlı şekilde yapılaşacağına inanıyoruz bu alanların. Belediye olarak bu işin önünde duracağız.

YAMANLAR’DAKİ TESİS YAPILACAK, ÇİĞLİ ÇÖPTEN DE KURTULMUŞ OLACAK

Çiğli denince akla gelen çöp alanlarının Yamanlar’daki katı atık bertaraf tesisinin yapılmasıyla kalkacağını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, son süreç hakkında şu bilgileri verdi:

“Yamanlar’da yer bulundu. Tüm odalar gördü, bu yer iyi bir yer dedi. Hatta ÇED’ler alındı. Ancak iki çevreci avukat burası uygun değil, yeraltı suyuna zemin suyu karışır diye bir iddia ile itirazda bulundu. Mahkeme yürütmeyi durdurdu. Ama bilirkişiler herhalde yeni raporlar vermiş, olumlu. Mahkeme esastan karar verdiğinde Yamanlar’daki katı atık bertaraf tesisi yapılacak. Çiğli de çöpten kurtulmuş olacak.”

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Beş yıla yakın bir süredir görevimizi yapıyoruz. Dolu dolu bir süreç geçirdik. 5 yılın nasıl geçtiğini biz de fark etmedik. İkinci bir 5 yılla karşı karşıyayız. Hayırlısı.

SOSYAL DEMOKRAT BİR BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ

Sosyal demokrat bir belediyecilik yapmaya çalıştık. Kentte bir kişinin doğumundan ölümüne kadar insanlar belediyeyle iç içe. Biz Çiğli’de ekonomik sorunu olan ailelere, işsizlere yönelik projeler geliştirdik. Yanlarında olduk. Mutluyuz. Vatandaşımız da mutlu belediyenin yanlarında olduğunu gördükleri için. Çağrı ve whats app hatları oluşturduk. Çok da başarılı geçiyor. 3 haftada bir de halk günü düzenliyoruz. Tüm müdürleri ve başkan yardımcılarını topluyoruz, vatandaşlar sırayla talep ve sorunlarını dile getiriyor.

ÇİĞLİ’Yİ İZMİR’İN KUZEYİNİN YILDIZI YAPACAĞIZ

Çiğli’nin yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz.  Çok çarpık ve kaçak yapılaşmaların olduğu bir ilçeyle karşı karşıyayız. Hedefimizde Çiğli’yi yenilemek, revizyon imar planlarıyla Çiğli’nin dokusunu değiştirmek hedefimiz var. Bu işlerin bir kısmını yapabildik. İkinci dönemde vatandaşlarla ortak hareket edip yeni planlarla Çiğli’nin çehresini değiştirmek istiyoruz. İzmir’in kuzeyinin yıldızı yapacağız Çiğli’yi. Çiğli sınırları itibariyle geniş bir alana sahip. Nüfus artışı da hızlı gelişiyor. 2014’te 170 bin nüfusumuz vardı, şimdi 196 bin. Beş yıla böldüğünüzde her yıl 5 bin kişilik nüfus artışı olmuş. Bu Çiğli’ye has bir durum. Bakir olan çok yeri var. Bakir yerlerle ilgili çalışmalarımız var.

ÇİĞLİ HALKI DENİZLE BULUŞACAK

Sahilimiz var ama düzenlenmemiş durumda. Bataklık durumunda. Sürdürülebilir bir SİT alanına yani 3’üncü derece SİT alanı oldu, yapılaşma alanı oluştu. Konut ve ticari konutlar yapılabilecek. Beş binlik ve binlik planlarımızı bakanlığın onayına gönderdik. Komisyondan geçti diye biliyorum. Bakanlığın imzasını bekliyoruz. Plan hayata geçtiğinde Çiğli büyükşehir ile ortak hareket ederek kıyımızı, sahilimizi de düzenleyeceğiz. Bir takım saha ve dere düzenlemeleri de yapılacak. Çiğlililer denizle buluşacak. Bir milyon metrekarelik alan söz konusu. Hızlı şekilde yapılaşacağına inanıyoruz bu alanların. Belediye olarak bu işin önünde duracağız.

ZEMİN SAĞLAMLAŞTIRILACAK VE…

Özel şahısların mülkiyetleri var. Orası kıymetli. Yapılaşma için herkes elinden geleni yapacak. Konuta da ticari alanlara da müsait olacak. Zemini güçlendirilecek, fore ya da çakma kazık, enjeksiyon çalışması yapılacak. Sıkı zemin oluşturulduktan sonra çalışmalar yapılacak. Hükümet tüp geçidi yapabiliyorsa biz de kıyı kesimimizde sağlıklı yapılar oluşturabileceğiz. Denizin sirkülasyonunu engellememek kaydıyla yapılabilir dedik tüp geçit için. Projeyi yapanlar da sanırım buna dikkat ediyordur.

DEMOKRASİ KAMPÜSÜ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Bizim projemiz bu. Yer bulamıyoruz. Merkezde bir yer arıyoruz aslında. İKÇÜ’ye verilen bir yer var aslında. Çiğli merkezde belediye merkez binamız var. Bize tahsis edilecekti. 15 Temmuzla beraber Gediz kapanınca İKÇÜ’ye vermişler. Aslında belediyemizle orası arasında protokol var. Bize verilirse Demokrasi Kampüsü’nü orada hayata geçireceğiz. Çiğli’de 50’nin üstünde stk’lar var. Dernekleşen, vakıf kuranlar var. Ekonomik sıkıntı çekenler var. Merkezi konferans salonu, hollerin olduğu bir kampüs olacak. Her stk’ya cüzzi bir ücretle büro verilecek. STK’lar demokrasimizin en belirgin temsilcileri. Onlar sayesinde toplum örgütleniyor. Biraraya getirdiğimizde kültür kaynaşmasının önünü de açmış olacağız.

VADİ PARK İLE İLGİLİ ÖN ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK

Vadi Park ile ilgili ön çalışmayı başlattık. Plan çalışmasıyla buradaki özel mülkiyetleri kamulaştırmayı düşünüyoruz büyükşehirle birlikte. Rekreasyon alanı olarak içinde kafeler, restoranlar, şelaleler olacak. Hedefimiz Çiğlili hemşehrilerimizin gelip dinlenebileceği güzel bir yer olmasını sağlamak istiyoruz. İnşallah ikinci dönemde bu projemizi de hayata geçireceğiz.

ÇİBEMLE BİNLERCE ÖĞRENCİ LİSE VE ÜNİVERSİTEYE GİDİYOR

ÇİBEM, Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde biz ekonomik sorunu olan ailelerin çocuklarına lise ve üniversiteye hazırlık kursları veriyoruz. Bin iki yüz elli öğrencimiz var. Geçen yıl büyük başarı sağlanmıştı. Aileler de çok memnun. Her gün öğleden önce sahada olurum. Çarşıda, sokakta dolaşırım. ÇİBEM gündeme geldiğinde herkes teşekkür etti. Ayda 800-900 lirayı asgari ücretle geçinen hangi aile gönderebilir çocuklarını kurslara. O çocuklarımıza sahip çıkmak adına bu projeyi hayata geçirdik.

ENGELLİLERE VE DAR GELİRLİLERE YÖNELİK PROJELERİMİZ MEMNUNİYETLE KARŞILANIYOR

Her defasında 7 bin 500 aileye erzak yardımları yapıyoruz. Şehir projemiz var. Engelliler projemiz var. Engellilere hasta nakil aracı aldık. Yanında refakatçisiyle aynı anda 3 engelliyi sağlık merkezlerine götürebilecek araçlar bunlar. Ayrıca engelli hizmet aracı da aldık, aynı anda 35 engelliyi taşıyabiliyor. Tarihi ve turistik mekanlara gönderiyoruz engellileri. Engelliler de çok memnun bu hizmetlerden. Eski eşyalarını alıp ihtiyacı olanlara veriyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan ailelere eşya konusunda da aracı oluyoruz. Alıyoruz veriyoruz. Kardeş belediyelerimize de eskiyen araçlarımızın tamirini yaparak veriyoruz. Çanta ve kırtasiye setleri dağıtıyoruz. Yolları, parkları zaten rutin belediyecilik hizmetleri kapsamında yapıyoruz. Ancak sosyal belediyecilik ayrı bir kavram. Halkın yanındayız. Vatandaş, belediyem benim yanımda’yı hissetmeli.

KATLI OTOPARKLAR YAPACAĞIZ

Otopark ciddi sıkıntı. Kamulaştırabilirsek Yeni Mahalle Pazaryerinin olduğu yerde katlı otopark yapacağız. Tuzla Kavşağı’nda açık otopark var, orayı da çok katlı otoparka dönüştüreceğiz. Bir de bizim köy içi planlarımız var. Önümüzdeki dönem nasip ise, o bölgede belediye hizmet alanları, otopark, çocuk oyun alanları oluşturacağız. Köyiçi mahallemiz en eski mahallemiz. Orada yapılar köhneleşmiş, çöp kamyonu bile giremiyor. Orayı ıslah edeceğiz. Revizyon planlarını tamamladıktan sonra ortak alanlarda otopark alanı da oluşturacağız.

MAHKEME SONUÇLANIR SONUÇLANMAZ BERTARAF TESİSİ YAPILACAK VE…

Çöp bizim en büyük sıkıntımız. Aslında Çiğli denince akla çöp geliyor. Çiğli İzmir’in çöp yükünü çekmek zorunda değil. Çok mücadele verdik. Bertaraf tesisleri yapılabilirse ancak kalkar çöp alanları. Zorluyoruz. Büyükşehir de zorluyor. Yamanlar’da yer bulundu. Tüm odalar gördü, bu yer iyi bir yer dedi. Hatta ÇED’ler alındı. Ancak iki çevreci avukat burası uygun değil, yeraltı suyuna zemin suyu karışır diye bir iddia ile itirazda bulundu. Mahkeme yürütmeyi durdurdu. Ama bilirkişiler herhalde yeni raporlar vermiş, olumlu. Mahkeme esastan karar verdiğinde Yamanlar’daki katı atık bertaraf tesisi yapılacak. Çiğli de çöpten kurtulmuş olacak.

BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAYI FEN İŞLERİNE AYIRDIK ÇÜNKÜ..

Hükümet bile bütçe yapıyor. Açık vermiş merkezi hükümetin bütçesi. Biz de bütçe yaparız. Bütçemizde en büyük payı fen işlerine verdik. Yatırımcı müdürlüklerimizi önceleriz.

İLLER BANKASINDAN GELEN PAYIMIZ YARI YARIYA DÜŞÜRÜLÜYOR VE…

Merkezi hükümetin yerel yönetimlere bakışı çok farklı. İller Bankası paylarımız gönderiliyor. Bakıyorsunuz payımız yarı yarıya düşmüş. Niye düşürüldü' Kimseye hesap soramıyoru? Ne verirse tamam diyoruz. Biri de kalkıp bizlerin hakkını savunmuyor. Merkezi hükümet kafasına göre takılıyor. Gelirimizi nasıl kısarsını? Sanayiciyi teşvik diye 13 milyon liramız kesildi. Onlara teşvik verin, kredi verin, kalkıp da emlak vergisini kıstığınız zaman yerel hizmetlerde sorun çıkartıyorsunuz. Kimseye hesap da soramadık.

UĞUR MUMCU SEMT MERKEZİ SEÇİM ÖNCESİNDE AÇILACAK

Uğur Mumcu Semt Merkezi’nin temelini attık. Seçimlerden önce inşallah halkın hizmetine açacağız. Orada muhtarlık ofisimiz var. Aile hekimliği birimimiz oluşacak. Üst katlarda eğitim, konferans, spor salonları olacak. Akvaryum kafeyi, pelikan kafeyi yaptık. Halkımız buralarda doya doya sosyal tesislere gidip dinlenebiliyor. Cumhuriyet ve Demokrasi Parkımız var, yakında açacağız. Genel başkanımızı getirmek için uğraştık, nasipse en geç bir aya kadar o tesisimizi de açacağız. Seçimlerden önce açılışını yapacağız nasipse. Evka 5’te bir sözüm var, pazaryerindeki sosyal tesisi ne yapıp hayata geçireceğiz. Otoparkı, kapalı Pazar yeri, düğün salonu olan çok amaçlı bir sosyal  tesis yapacağız. Orada oturanlar bu tesisten doya doya yayınlanacak. Egekentt’e Pazar yerinin karşısında kapalı spor salonumuz olacak. Ama orada yarı olimpik yüzme havuzumuz da olacak. Spor kulüplerine de destek veriyoruz. Halı sahalar yaptık spor kulüplerimiz için. Yeni halı sahalar da yapacağız. Çiğli Belediyespor’a da bütün spor kulüplerimize de ayni ve nakdi yardım yapıyoruz. Muhtarlarla toplantılar yapıyoruz periyodik olarak. Sosyal belediyecilik yapıyoruz. Halkımızın yanındayız. Çiğlili hemşehrilerimiz de bunu çok yakından görüyor ve biliyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.