Dolar 34,1565
%0.06
Euro 37,9693
%0.14
Altın 2.886,910
%0.05
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzDSO’da ikinci kez Ender Ünal dönemi

İzDSO’da ikinci kez Ender Ünal dönemi

1975 yılında kurulan İzmir Devlet Senfoni Orkestırası (İzDSO) 96 kişilik genel kurul sonrasında müdürlüğe Ender Ünal ikinci kez seçildi. Yapılan seçimlerde en yüksek oyu alan keman sanatçısı Ender Ünal ve ekibinden Ünal yeniden müdür olurken, korno sanatçısı Altuğ Tekin müdür yardımcısı, Flüt sanatçısı Sonat Sözer, Viyola sanatçısı Betül Yıldıztekin ve Keman sanatçısı Sibel Aran’da yönetim kurulu üyeliği görevlerine getirildi

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 11:33
İZMİR - Aynı zamanda İzmir Devlet Senfoni Orkestırası tarihinde ilk kez yönetime 2 bayan girerek bir ilke imza attıklarını belirten Ender Ünal, ‘Bizi yönetime seçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Amacımız geçtiğimiz yıllara oranla daha da ünlü solist ve şefleri İzmirli sanatseverlerle buluşturup seyirci potansiyelini arttıracağız. İzmirli işadamları ile işbirliği yapıp halka sanatı daha da buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca klasik müziği merak eden köylere, kasabalara daha çok gidip onlara senfoni müziği tanıtacağız’ dedi.

Eylül ayında Macaristan’ın Türkiye Büyükelçisi H.Kemal Gür’ün davetiyle bu ülkeye gideceklerini belirten İzDSO Müdürü Ender Ünal, sezon açılışından önce Macaristan’a giderek 4 ayrı şehirde 4 konser vereceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.