Dolar 34,1503
%0.04
Euro 38,0766
%0.43
Altın 2.886,200
%0.03
Bist-100 9.989,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antakyalı Hıristiyanlar Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı

Antakyalı Hıristiyanlar Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı

Hatay’da yaşayan Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye’de kaçırılan Şam merkezli Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 07:27
Hatay’da yaşayan Hıristiyanlar, Paskalya Bayramı'nı buruk kutladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye’de kaçırılan Şam merkezli Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim'den haber alınamadı. Antakyalı Hıristiyanların üzüntüsü Paskalya Bayramı kutlamalarına da yansıdı.

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde saat 05.00 sıralarında başlayan Paskalya ayinine katılan Hıristiyanlar, kayıp Metropolitlerin bulunması için dua edip mum yaktı. Her yıl büyük coşku ile kutlanan Paskalya Bayramı'nda cemaatin üzgün olması nedeniyle Antakya Ortodoks Cemaati Vakfı'nın kararı üzerine bu yıl ayinin ardından düzenlenen kahvaltı iptal edildi.

Hazreti İsa’nın çarmıhta ölümünden sonra üçüncü gün mezarda dirildiği inanışını ifade eden Paskalya Bayramı ayinini Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Dimitri Doğum, Jan Dellüler ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurilgil’in yönetti. Ayinde cemaat, İncil’den bölümler okuyarak dualar etti. İlahiler söylenip mumlar yakılırken çocuklara da renkli yumurtalar hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.