Dolar 34,1499
%0.04
Euro 38,0680
%0.4
Altın 2.887,230
%0.06
Bist-100 9.957,00
%0.7

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ralliciler, ateş altındaki Suriye ve Filistinli çocuklar için sürecek

Ralliciler, ateş altındaki Suriye ve Filistinli çocuklar için sürecek

2006 yılından itibaren her yıl düzenlenen ve dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan dostluk ve barış rallisinin, bu yılki teması ateş altındaki Suriye ve Filistinli çocuklar oldu. Her sporcu kullandığı araçla birlikte...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 00:14
2006 yılından itibaren her yıl düzenlenen ve dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan dostluk ve barış rallisinin, bu yılki teması ateş altındaki Suriye ve Filistinli çocuklar oldu. Her sporcu kullandığı araçla birlikte Suriye ve Filistinli çocuklar içinde hediye mini bir otomobil aldı. Yarış sonunda oyuncak araçlar Suriye ve Filistinli çocuklara verilecek. "Boğazkale Sfenksine Selam-Hitit Etabı" adıyla özel bir etap olarak Çorum'da da yapılmaya başlanan otomobil rallisinin kentteki ayağı başladı. Boğazkale'de başlayan programda sporcular tarihi bölgede konakladı.

-HER ARACIN ÜZERİNDE FİLİSTİN VE SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN OYUNCAKLAR BULUNUYOR-

Havai fişek ve yöresel gösterilerin sergilendiği programda sporcular ve vatandaşlar doyasıya eğlenirken her aracın üzerinde bulunan oyuncak arabalar savaşı gören Suriye ve Filistinli çocuklara götürüleceği belirtildi.

Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, dünyanın en uzun ve en fazla katılımı olan rallinin Allgau-Orient olduğunu ifade etti. Almanya'dan başlayarak Ürdün'e kadar gittiklerini belirten Sunel ''Toplam 10 bin kilometre bu mesafenin büyük bir çoğunluğu Türkiye üzerinden geçiyor. Türkiye'nin İstanbul, İzmir, Akdeniz sahilleri gibi çok bilinen değil daha az bilinen yerleri dolayısıyla ülkemizin tanıtımına çok büyük hizmeti olan bir rallidir. Bu araçların üzerinde küçük otomobiller göreceksiniz. 600 civarında 3'lü oyuncak var bunlar bizimle Filistin'e kadar gidecekler. Filistin'de mülteci çocuklara hediye edilecekler." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.