Dolar 34,1422
%0.02
Euro 38,0749
%0.42
Altın 2.887,310
%0.07
Bist-100 10.061,00
%1.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aleviler çözüm sürecinde davet almadıkları için rahatsız

Aleviler çözüm sürecinde davet almadıkları için rahatsız

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Doğan Demir, çözüm süreciyle ilgili kendilerine bir davetin gelmemesine sitem etti. Demir, “Biz barışın gelmesi ve anaların ağlamaması için Alevi örgütleri olarak, barış için bize ihtiyaç duyuldukça...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 15:03
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Doğan Demir, çözüm süreciyle ilgili kendilerine bir davetin gelmemesine sitem etti. Demir, “Biz barışın gelmesi ve anaların ağlamaması için Alevi örgütleri olarak, barış için bize ihtiyaç duyuldukça her yerinde olmamız gerekiyor ve öyle de yapıyoruz. Ancak bu güne kadar gerek hükümet, gerekse muhatapları tarafından Alevi örgütleri bu anlamda çok aktif rol almamış ve bir davette almamışlardır” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri genel merkezinin 40 gün önce yaptığı genel kuruldan sonra Bursa’da düzenlenen 3. bölge toplantısına katılan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Doğan Demir, Türkiye’de yeni bir anayasa sürecinin başladığına işaret ederkenk, “Bundan 3 yıl önce bir referandum yapıldı. Ancak 26 maddelik referandumda Alevilere yönelik tek bir madde yoktu. Bu günde Meclis'te bulunan bütün siyasi partilerin anayasa taslağı ile ilgili yaptığı çalışmalar elimizde ama maalesef bu ülkede yaşayan 20 milyon insanın hak ve talepleri konusunda tek bir cümle ve açılım bu anayasada da yok.” dedi.

Genel kurulları bittikten sonra başta Başbakan olmak üzer Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partileri ziyaret edeceklerini anlatan Demir, “Eğer bu hak ve özgürlük mücadelesi taleplerimiz yerine gelmezse çok katı bir şekilde Ankara’da demokratik hakkımızı kullanıp eylem yapacağız.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecini de değerlendiren Başkan Doğan Demir, şöyle devam etti: “Alevi örgütleri olarak bu işin barış noktasında bize ihtiyaç duyuldukça her yerinde olmamız gerekiyor ve öyle de yapıyoruz. Ancak bu güne kadar gerek hükümet, gerekse muhatapları tarafından Alevi örgütleri bu anlamda çok aktif rol almamış ve bir davette almamışlardır. Ancak ne olursa olsun, biz bu ülkede barışın gelmesi ve anaların ağlamaması adına bize düşen ne ise katkı vermeye hazırız.”

İnançların yok sayıldığı ve özgürleşmediği bir ülkede barıştan söz edilemeyeceğine dikkat çeken Doğan Demir, ayrıca 12 Mayıs’ta Ankara’da 22 Alevi bileşeninin katıldığı bir Alevi kurultayı yaparak görüşlerini hükümet ve siyasi partilere aktaracaklarını sözlerine ekledi.

Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şube Başkanı Ali Akca ise Aleviler olarak daha fazla hizmet isteklerini dile getirerek, “Tüm kamu hizmetlerinde görev yapan bizler, devlete olan görevlerimizi her aşamada yerine getiriyoruz. Vergilerimizi bizim kadar dürüstçe veren yapı çok azdır. Karşılığında ise bize dönmesi gereken hizmetleri alamıyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.