Dolar 34,1422
%0.02
Euro 38,0749
%0.42
Altın 2.887,310
%0.07
Bist-100 10.061,00
%1.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşiretlerin hanım ağaları barış için buluştu

Aşiretlerin hanım ağaları barış için buluştu

Şanlıurfa Köylerini Kalkındırma Derneği (KÖYDER), Şanlıurfa merkez ve köylerindeki kanaat önderlerinin eşlerini, “Barış Sürecinde Peygamber Sevgisinin Rolü” adlı programda biraraya getirdi. Şanlıurfa OSM Hastanesi'ndeki yemeğin ardından...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 14:56
Şanlıurfa Köylerini Kalkındırma Derneği (KÖYDER), Şanlıurfa merkez ve köylerindeki kanaat önderlerinin eşlerini, “Barış Sürecinde Peygamber Sevgisinin Rolü” adlı programda biraraya getirdi. Şanlıurfa OSM Hastanesi'ndeki yemeğin ardından başlayan programa, çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, açılış konuşmasında Peygamber sevgisinin barış sürecine katkısına değindi. Hanımlara seslenen Duman, barış sürecinde kanaat önderlerinin eşlerine çok büyük görev düştüğünü söyledi. Şanlıurfa KÖYDER Kadın Kolları Başkanı Tülay Yaşar ise kadınların bu süreçte üstlenmesi gereken konulara dikkat çekti. "Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın var." düşüncesini benimsediklerini dile getirerek, “Bu programı yapmaktaki amacımız, köylerdeki kanaat önderleri ve muhtarlarımızın eşleriyle biraraya gelerek kaynaşmak ve barış sürecinde annelere düşen sorumlulukları istişare etmektir. Her kanaat önderinin arkasında, başarılı bir bayan vardır. Dolaysıyla biz bayanlara göre asıl kanaat önderleri bayanlardır.” şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed (SAV)'in kadınlara verdiği değeri örneklerle ve görüntü eşliğinde anlatan Dernek Koordinatörü Necmettin Arpag da barış sürecine katkı adına kardeşlik ahlakı ve Peygamber sevgisine vurgu yaptı. Günümüz dünyasında insanların birbirlerini ötekileştirmesini, Hz. Muhammed (SAV)'in hoşgörü ve affedici ruhundan uzaklaşılmasına bağlayan Arpag, farklı ırk ve inançlar arasındaki meselelerin, ancak Allah ve Resulü'nün gösterdiği yol haritasıyla çözüleceğinin altını çizdi. Necmettin Arpag, Hz. Muhammed (SAV)'in Hacer’ül-Esved'in yerine yerleştirilmesinde kabilelerin anlaşmazlığını çözüm şekline dikkat çekerek, "Barış taşı, Peygamber sevgisi adlı örtünün içine koyulup her aşiret reisinin eşinin, yani annelerimizin şefkatli elleriyle kaldırılarak yerine yerleştirilecektir inşallah. Barışa giden yollar, Peygamber sevgisinden geçer. Bediüzzman’ın da ifade ettiği gibi, 'Doğunun ihyası din iledir.' Öyleyse Peygamber sevgisini çimento gibi kullanırsak daha rahatlıkla kaynaşabiliriz.” dedi.

Sunum sırasında seyircilerin yer yer gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Özellikle kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesinin anlatılması sırasında gözyaşları sel oldu. Şiir, ilahi ve Hz. Muhammed (SAV)'e yazılan mektupların okunmasıyla devam eden program, vaizeler tarafından okunan dualarla sona erdi. Değerlendirme toplantılarının önümüzdeki günlerde tekrarlanacağı belirtildi. Programa, yaklaşık 50 köyden katılım oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.