Dolar 34,1368
%0
Euro 38,0526
%0.36
Altın 2.882,200
%-0.11
Bist-100 10.069,00
%1.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batman'da 'Yurt'ta Sulh Cihan'da Sulh' yazısı tahrip edildi

Batman'da 'Yurt'ta Sulh Cihan'da Sulh' yazısı tahrip edildi

Batman Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na bir süre önce 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünün yerine yazılan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tahrip edildi.Cumhuriyet Meydanı'nda...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 14:11
Batman Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na bir süre önce 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünün yerine yazılan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na yazılı 30 Yıllık 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ifadesi yerine yazılan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı, yerinden sökülmek istendi. Görgü tanıkları, dün akşam saat 21.00 sıralarında 1.80 boylarında siyah giyimli, zayıf yapılı birinin, yazıyı tahrip ettiğini daha sonra polis karakoluna gittiğini iddia etti.

Birilerinin barış sürecinde ortalığı karıştırmak için çaba sarf ettiğini ileri süren görgü tanıkları, "Yazı parçalandıktan sonra birkaç yeri telefonla aradık. Bir sonuç alamadık. Daha sonra olay yerine polisler geldi. Bu bir provokasyondur, başka bir şey değil. Yazı kime ne yapmış, bu süreçte böyle bir şeyin yapılması çok yanlış. Kolluk kuvvetleri eğer isterlerse bu şahısları çıkarabilirler. Kimlikleri kim oldukları ve niçin bunu yaptıklarını öğrenebilirler. Bu süreçte böyle bir şeyin yapılması doğal değil.” diye konuştu.

Batman Atatürk Anıtı'nda daha önce yazılı olan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözü Batman Valiliği'nce yazıların çoğu eskiyip döküldüğü için 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözüyle değiştirilmişti. Yazının değiştirilmesinden bir ay sonra meçhul bir kişi tarafından anıta püskürtme boya ile 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı yazılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.