Dolar 34,2112
%0.01
Euro 37,8647
%0.24
Altın 2.914,430
%-0.52
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir-Bandırma arasındaki trenler saatte 160 kilometreye ulaşacak

İzmir-Bandırma arasındaki trenler saatte 160 kilometreye ulaşacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)'nın kuruluşunun 157. yıldönümü dolayısıyla Balıkesir'in Bandırma ilçesinden İzmir'in Menemen ilçesine kadar olan demiryolu hattının elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon projesinin...

  • Ege Postası
  • 21.09.2013 - 14:16
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)'nın kuruluşunun 157. yıldönümü dolayısıyla Balıkesir'in Bandırma ilçesinden İzmir'in Menemen ilçesine kadar olan demiryolu hattının elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon projesinin temeli atıldı. Projeyle İzmir ile Bandırma limanları arasında 35 istasyondan oluşan toplam 310 kilometrelik hat, elektrik ve sinyal sistemine kavuşacak. Ayrıca saatte 160 km. hıza uygun olarak kurulan Tren Kontrol Koruma Sistemi ile yük ve yolcu taşımacılığında emniyet üst seviyeye çıkarılacak.

Balıkesir Gar'da düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu, Vali Ahmet Turhan, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ve diğer vatandaşlar katıldı. Afyonkarahisar'daki Ankara-Afyonkarahisar yüksek hızlı tren projesinin temel atma törenine telekonferans sistemiyle bağlanıldı. Balıkesir'le birlikte altı ilde daha temel atma törenleri yapıldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, törenden önce Balıkesir'e bağlanarak kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra da Vali Turhan, Afyonkarahisar'a telekonferans sistemiyle bağlanarak konuştu. Turhan, "Sizler bir milletin hayalini gerçekleştirdiniz. Acımızı, yokluğumuzu ifade eden, 'Kara tren gecikir, belki hiç gelmez' türküsünü siz unutturdunuz. Balıkesir halkı olarak sizlere gönülden teşekkür ediyoruz. Temelini atacağımız tesisler, İzmir-Bandırma arasında 310 km.'lik tren hattını modernize edecek. Bununla saatte 160 km. hıza ulaşacak. Bölgemizin ticaretine ve turizmine çok büyük katkı sağlayacak. İstanbul-İzmir otobanıyla beraber İzmir 1 saate, İstanbul ise 2,5 saate iniyor. Havaalanı ve terminallerimizin inşaatı devam ediyor. Balıkesir halkımız adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. Sayın Başbakanımız'a gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

TCDD 3. Bölge Müdürü Koçbay proje hakkında bilgi verirken Genel Başkan Yardımcısı Uğur, Balıkesir'in İzmir ve Bandırma limanlarıyla bağlantılı hale geleceğini bildirdi. Balıkesir OSB'de yapımı devam eden lojistik köyün yüzde 90 oranında tamamlandığını da kaydeden AK Parti Milletvekili Uğur, "En kısa zamanda açılacak. Balıkesir'in ekonomisine ve sanayileşmesine büyük katkısı olacak. Balıkesir'i limanlara bağlıyor. İlimizde üretilen mallar, Bandırma Limanı ve İzmir'den rahatlıkla en kısa zamanda pazarlara ulaşacak. Balıkesir, coğrafi konum olarak önemli bir yerde. Balıkesir, yolların birleştiği bir kavşak." diye konuştu.

Daha sonra Uğur, Aydınlıoğlu ve Turhan, düğmeye basarak elektrifikasyon ve sinyalizasyon projesine ilk harcı koydu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.