Dolar 34,1821
%0
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.900,590
%0.16
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Büyükşehir Belediyesi kente tsunami yaşattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi kente tsunami yaşattı

Saadet Partisi İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, şiddetli bir yağışın sadece birkaç saat içinde şehri teslim alması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sular altında kaldığını söyledi. İzmir’de hayatı felç eden yağış hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Sakartepe, yaşananların İzmir’in altyapı yetersizliğini, güçlü bir altyapıya sahip olmadığını açıkça ortaya koyduğunu iddia etti.

  • Ege Postası
  • 27.11.2013 - 12:34
İZMİR-İl Başkanlığında açıklama yapan Bayram Sakartepe işin en trajikomik yanının, afetlerde insanların yardımına koşması gereken İtfaiye Daire Müdürlüğünün de sular altında kalması olduğunu savundu. Birçok yerde suyun yağmur ızgaralarının dışından aktığını vurgulayan İl Başkanı Sakartepe, “Hani yapılan mazgallardan su akışı sağlanacaktı, yollarda birikmesi önlenecekt? Yaşanan yağmurda gördük ki yine yollar, caddeler göle döndü. Vatandaşlarımız bir sürü rezillik yaşadı. Dizine kadar çamurlu sulara battı. Yağışlar için tedbir olarak yapılan ve İzmirlilerin milyonlarının akıtıldığı yağmur kanallarının hangi mühendislik dehasına göre yapıldığını merak ediyoru? Paralarımızın oluk oluk aktığı, ama yıllardır hiçbir yoğun yağışta en ufak faydasını görmediğimiz yağmur kanalları acaba ne işe yarıyor'” şeklinde konuştu.

Devrim niteliğinde projeler
Belediyenin su baskını yaşayan vatandaşların yardımına koşmadığını dile getiren SP’li Sakartepe, “Bu yağışta da yine etkisiz kalan yağmursuyu kanallarını gördük. Tıkalı mazgalları gördük. Su basan ev ve işyerlerini, insanların kaderi ile baş başa bırakıldığını gördük. Altgeçitlerde suya gömülen arabaları gördük. Sokaklarından nehir gibi akan çamurlu suları gördük. İki karış suda boğulan caddeleri gördük. Ve bu manzaralarla İzmir, adeta küçük çaplı Tsunami felaketi yaşamış bir şehri andırıyordu. Sayın Kocaoğlu, belediye başkanı olduğunuz kent buna mı layı? Bu manzarayı içinize nasıl sindirebiliyorsunuz'” diye sordu. İzmir'in Milli Görüş’ün belediyecilik anlayışına ihtiyacı olduğunu belirten İl Başkanı Sakartepe, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer İzmir Saadet Partisi belediyeciliği ile tanışırsa, yerel yönetimlerde devrim niteliği taşıyacak projelerle de tanışacaktır.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.