Dolar 34,1485
%-0.04
Euro 37,9060
%-0.68
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir barosu üyeleri, avukatlar gününü kutladı

İzmir barosu üyeleri, avukatlar gününü kutladı

İZMİR Barosu'nun üyeleri, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü İzmir Adliyesi önündeki Atatürk Anıtı önünde kutladı. Baro Başkanı Sema Pekdaş, "Cezaevlerindeki meslektaşlarımızın yanlarına yeni meslektaşlarımızı göndermekte tereddüt etmiyorlar, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın sayıları artıyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 05.04.2013 - 16:41
İZMİR - Adliye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, özgürlüklerinden yoksun bırakılan, cezaevinde yatmayı avukatlık mesleğinin onuru kabul eden tutuklu meslektaşlarına selamlarını yolladıklarını söyledi.

Bugünün, avukatlık mesleğinin sorunlarını ve karşılaştıkları saldırıları dile getirme günü olduğunu belirten Pekdaş, "Son yıllarda mesleğimizle ilgili tüm toplantılarda hep, avukatlara, avukatlık mesleğine, meslek onuruna, barolara yönelik hukuksuzlukları, sindirme, yıldırma girişimlerini konuşmuyor muyuz'" dedi.

Pekdaş, hukuk devletini sadece şekli bir durum olarak algılayan siyasal iktidarların avukatın varlığını da sadece şekli bir varlık olarak istediğini dile getirerek, "Duruşmada avukatların söz hakkı kabul edilmiyor, savunma susturuluyor, mahkeme salonlarında avukatlar darp ediliyor, celselere katılmama cezası veriliyor, gece yarısı baskınlarıyla hukuka aykırı şekilde gözaltına alınıp cezaevine konuluyor, gözaltına alınan avukatlara müvekkilleri tutuklama gerekçesi olarak fütursuzca sorulabiliyor. Müvekkillerine CMK'da yazılı haklarını hatırlatmaları ve kullandırmaları tutuklama sebebi oluyor" diye konuştu.

Avukatlar söz konusu olunca, 'hukuk devleti ile olmasalar da olur' diye düşünüldüğünü vurgulayan Pekdaş şunları söyledi:

"Cezaevlerindeki meslektaşlarımızın yanlarına yeni meslektaşlarımızı göndermekte tereddüt etmiyorlar, cezaevlerindeki meslektaşlarımızın sayıları artıyor. Hukuk devletinin işlerliğinin sağlanması bağlamında yaşamsal öneme sahip avukatlık mesleğinin temsilcileri tutuklanıyor ve susturulmak isteniyorsa, avukatlık mesleğinin de avukatların katılımıyla sağlanabilecek adaletli bir yargının da, hukuk devletinin de varlığından söz edilemez. Avukatlık sadece bir meslek değil, bir yaşam biçimi, bir hukuk ideali, bir varoluş şeklidir. Sorunlarımız var, saldırılar ve tehditlerle karşı karşıyayız. Ancak bizim dayanışma içinde olacağımız meslektaşlarımız ve örgütümüz, baromuz var. Dolayısıyla savunma ve hukuk devleti için hep birlikte varız ve mücadeleye kararlıyız."

Daha sonra, İzmir Barosu bürosu önünde Baro Resim Grubu'nun sergisi açıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.