Dolar 34,1045
%0.26
Euro 38,1552
%0.26
Altın 2.860,260
%1.09
Bist-100 9.962,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de CHP ilçe başkanının otomobiline silahlı saldırı: 2 gözaltı

İzmir'de CHP ilçe başkanının otomobiline silahlı saldırı: 2 gözaltı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’ın aracına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ateş açıldı. Öte yandan İlçe Başkanı Yılmaz saldırı hakkında “ Ben ve ailemde bir şey yok. Emniyetten haber bekliyoruz.” dedi. Öte yandan ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili Kemalpaşa Belediyesi eski çalışanlarından E.Ç. (36) ile A.Y. (35), gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2024 - 15:18
  • Güncelleme: 03.09.2024 - 23:21

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI-Olay gece saat 03.00 sularında Sekiz Eylül Mahallesi'nde meydana geldi. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’ın evinin önünde park halindeki aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.

Olay yerine gelen polisler tarafından yapılan inceleme sonucunda; 12 boş mermi kovanı bulunurken, 6 merminin ise araca isabet ettiği ifade edildi.

Saldırıyı kim veya kimlerin yaptığı belirlenemezken polis tarafından araştırıldığı öğrenildi. Saldırganların yakalanması için polis tarafından çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. 

Olayın gerçekleştiği anı Ege Postası’na anlatan Ahmet Yılmaz şunları söyledi:

“Olay gece gerçekleşti. Aracım park halindeydi. Biz sesleri duyduk ama dışarı çıkmadık. Sabah gittiğimizde gördük. Ben ve aileme hiçbir şey olmadı. Emniyetten haber bekliyoruz, araştırıyorlar. En kısa sürede kimlerin yaptığı ortaya çıkacaktır.  Şüphelendiğim kimse yok.”

SALDIRIYA İLİŞKİN 2 GÖZALTI

Öte yandan polis, CHP İlçe Başkanı Yılmaz'ın şikayeti üzerine saldırıyla ilgili inceleme başlattı.

DHA'nın haberine göre; Soruşturmayı derinleştiren polis, 3 Ağustos'ta Kemalpaşa Belediyesi'nden işten çıkarılan işçilerden bazılarının önceki gün CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Bekel'i makamında tehdit edip, odadaki eşyalara zarar verdiğini, aynı kişilerin Yılmaz'ı da tehdit ettiklerini belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, olayla ilgili Kemalpaşa Belediyesi eski çalışanlarından E.Ç. ile A.Y.'yı gözaltına aldı.

DENİZ YÜCEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, “Kemalpaşa İlçe Başkanımız Ahmet Yılmaz'ın park halindeki aracına yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Saldırganların en kısa zamanda tespit edilerek, yargı makamlarınca cezalandırılmalarını diliyorum” dedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI 

Park halindeki otomobiline silahlı saldırı düzenlenen CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz basın açıklaması yaptı. Ahmet Yılmaz'a Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ile çok sayıda parti yöneticisi ve partili vatandaşlar destek oldu.

Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: 

"Öğrendiğimiz kadarı ile şu an 2 şüpheli gözaltına alınmış durumda. Gerekli soruşturma süreci devam ediyor. İlgi ve alakaları dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu menfur saldırı CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’a yönelik değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bugün sabah saatlerinden itibaren konuyu duyan haber alan telefonlarımızı adeta kilitleyen, partimize akın eden tüm halkımıza ve Cumhuriyet Halk Partililere gönülden teşekkür ediyorum."

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.