Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'Gezi Parkı' olaylarını kışkırttıkları iddiasıyla 11 kişi tutuklandı

İzmir'de 'Gezi Parkı' olaylarını kışkırttıkları iddiasıyla 11 kişi tutuklandı

İzmir’de, Taksim Gezi Parkı eylemlerini bahane ederek halkı galeyana getirdikleri, provokatörlük yaptıkları, kamu ve özel sektöre ait araç ve binalara zarar verdikleri, polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 11’i...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 01:02
İzmir’de, Taksim Gezi Parkı eylemlerini bahane ederek halkı galeyana getirdikleri, provokatörlük yaptıkları, kamu ve özel sektöre ait araç ve binalara zarar verdikleri, polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 11’i tutuklandı. 2 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan zanlılar, sorgularının ardından terör örgütü üyeliği, kamu malına zarar vermek, halkı galeyana getirmek, işyerlerine zarar verme, polise mukavamet, yolu trafiğe kapatmak, kamu düzenini bozmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan 13 kişiden 2’si serbest bırakılırken, 11 kişi ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 11 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi.

İzmir’de, Gezi Parkı ile ilgili yapılan yasadışı eylemlerle ilgili ikinci dalga operasyonunda, MLKP terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen bir sendikanın İzmir Şube Başkanı S.K., Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri G.T., M.P., S.B., S.Ü.'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı. Poliste önceden kaydı bulunan bazı zanlıların, kentteki olaylarda MLKP adına provokatörlük yaptığı, G.T.'nin de üniversitelerdeki olayları organize ettiği iddia edilmişti. Operasyonun terör örgütleri MLKP, Komünist Parti Yolu ve TKEP-L üyelerine yönelik yapıldığı bildirilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.