Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zihni Aldırmaz, 3 yıllık hizmetini anlattı

Zihni Aldırmaz, 3 yıllık hizmetini anlattı

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 3 yılda kısıtlı imkanlara rağmen sağladıkları tasarruflarla büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.     Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Nermin Akray, Kent Konseyi...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 15:45
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 3 yılda kısıtlı imkanlara rağmen sağladıkları tasarruflarla büyük hizmetler yaptıklarını söyledi.

    Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Nermin Akray, Kent Konseyi Başkanı ve Danışmanı Cengiz Dinçer, ASKİ Genel Müdürü Abdülkadir Küreksiz, Özel Kalem Müdürü Feryal Ünal, Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Bahadır Dinçer'le beraber basın mensuplarının karşısına çıkarak, görevde bulunduğu 3 yılın değerlendirmesini yaptı. Seyhan Otel'de yaptığı sinevizyonlu sunumla hizmetlerini anlatan Aldırmaz, kendi dönemindeki en büyük değişimin ‘ortak akılla’ belediyeyi yönetmek olduğunu söyledi.

    Daha önce görev yapan belediye başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Aldırmaz, amacının diğer belediye başkanlarıyla kendisini kıyaslamak değil yaptığı hizmetleri anlatmak olduğunu vurguladı. Herkesin görev yaptığı dönemde koşulların farklı olduğunu anlatan Aldırmaz, öncelikle çevre ve trafikle ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerini belirtti. Türkiye'de bir ilk olan Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Birimi'ni kurduklarını dile getiren Aldırmaz, bu birimin sadece proje ürettiğini, söylendiği gibi ihalelerle alakasının olmadığını bildirdi, Katı Atık Bertaraf Tesisi'ni aktif biçimde değerlendirdiklerini anlatın Zihni Aldırmaz, “Akdeniz Mahallesi'ndeki atık tesisinde kokuyu yok denecek kadar bitirdik. Tıbbı atıkları modern tesislerimizde yok ediyoruz. Eskiden çöplerin sadece yüzde 35’i yok ediliyordu. Bizim hedefimiz bu oranı yüzde yüze çıkarmak. Aldığımız modern araçlarla çöp işinde yıllık 6 milyon tasarruf sağladık." dedi.

    113 BİN 500 GENCE SPOR YAPTIRDIK

    Alt yapının yanında spor ve kültürel faaliyetlere de önem verdiğini ifade eden Aldırmaz şunları söyledi: “3 yılda 113 bin 500 gence spor yaptırdık. Her ilçeye spor salonu sloganıyla çıktığımız yolda 3 ilçemize spor salonu yaptık. Spor Bakanlığı Adana’ya 203 milyon lira tutarında yatırım yapacak. Bizde bu yatırımlara arsa, kamulaştırma ve diğer çalışmalarımızla birlikte 100 milyon liradan fazla destek olduk. “

    Büyükşehir Belediyesi olarak her gün kentin 100 noktasında aynı anda hizmet verdiklerini dile getiren Aldırmaz, “Ulaşım Master Planı hazırladık. Kentte 16 bulvar açtık. Çalışmalar tamamlandı. D-400 Karayolu'nda yapılan altgeçit çalışmalarıyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü çalışmasını yaptı. Ziyapaşa Caddesi düz karşıya geçecek ve mevcut altgeçit yolun devamı olarak alttan yapılacak. Biz kentin güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına bulvarlar açıyoruz. Görevde 30 köprü yaptık. 3 yılda 154 çıkmaz sokağı açtık. Kentimizde 4 olan müze sayısını 16'ya çıkardık. Gençlerimizi merkezlerimizde eğitiyor ve onlara kurslar açıyoruz. Kentte 125 kilometrelik bisiklet yolu yapıyoruz. Valilik tarafındaki Demiryolu Köprüsü'nün altında artık su birikmesi olmayacak. ASKİ çalışmalarını yaptı. Artık haber için oraya gidenlere masa koyup çay vereceğiz. ASKİ toplamda 623 kilometrelik kanalizasyon şebekesi yaptı. Karataş ve Yumurtalık'a Çatalan suyu götürüyoruz. Kente yeni aldığımız 15 iş makinesi, 20 katı atık TIR'ı ve 6 yol süpürme aracılığıyla günde 80-100 noktada hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu.

    Açık, şeffaf, yasal ve hızlı çalıştıklarını belirten Aldırmaz, “Belediye bütçesinin yüzde 40'ı metro borcu ve diğer borçlar için kesiliyor. Metronun yıllık belediye bütçesinin 2 katı kadar borcu var. Tasarruf yaparak hizmetlerimizi sunuyoruz. 400’ü köyler olmak üzere 946 kilometre içme suyu hattı döşedik veya yeniledik. Hedefimiz büyükşehire bağlandıktan sonra tüm ilçelerdeki asbestli boruları değiştirmek.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.