Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Kürt sorunu zirvesi

İzmir'de Kürt sorunu zirvesi

29 Ağustos’ta İzmir’de, “İş Dünyası Gözüyle Kürt Sorunu Çalıştayı” düzenlenecek.

  • Ege Postası
  • 26.07.2012 - 13:27
 İZMİR -Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ile Doğu Güneydoğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), 29 Ağustos’ta İzmir’de, “İş Dünyası Gözüyle Kürt Sorunu Çalıştayı” düzenleyecek.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, etkinliğin bağlı bulundukları Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu himayesinde gerçekleştirileceğini belirterek, şunları söyledi:

Gelişime ipotek

“Ülkemizde yaşanan ve ‘Kürt Sorunu’olarak adlandırılan, bu topraklarda yaşayan herkesi yakından ilgilendiren sorun, demokrasinin Türkiye’de tüm kurum ve kurallarıyla köklü bir şekilde yerleşmesinin önünde engel teşkil etmektedir. Bu sorunun demokratik yollarla çözülmeyişinden ötürü yaşanmakta olan kaotik ortamın, ülke kaynaklarını tüketmekte olduğu gibi, ülkenin gelecekteki ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini de ipotek altına almaktadır.”

Ülke insanına borç

Çalıştayın bu konuda sözü olan iş insanlarıyla “cesur söylemlere” ulaşmayı hedeflediğini de aktaran Şükürer, “Konfederasyonumuz ve federasyonlarımız böylesi bir girişimi bu ülke insanına borç görmektedir. Ülkenin batısından yükselecek bir sesin çok daha anlamlı olacağı düşünülmektedir. Barış ve istikrar ortamı, hepimizin ve herkesten fazla doğu ve güneydoğu iş insanlarının özlemidir” dedi.(Hürriyet İzmir)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.