Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'Teröre Karşı Tek Yürek' toplantısı

İzmir'de 'Teröre Karşı Tek Yürek' toplantısı

İzmir Erzurumlular Dernekler Birliği Federasyonu ve İzmir Gümüşhaneliler Dernekler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği "Teröre Karşı Tek Yürek" toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcı Nükhet Hotar, terör olaylarına dikkat çekti muhalefeti hedef aldı. Hotar, " Güvenliğimiz için elimizi taşın altına koyduk ve korkusuzca yola çıktık. Hatta gövdemizi koyduk. Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele içerisindedir. Terör örgütü muhalefetten de yüz bularak saldırılarına devam etti" dedi. İzmir'de 'Teröre Karşı Tek Yürek' toplantısı

  • Ege Postası
  • 01.04.2016 - 13:17
ABDÜLHAKİM KÜÇÜK/HABER SERVİSİ - İzmir Erzurumlular Dernekler Birliği Federasyonu ve İzmir Gümüşhaneliler Dernekler Birliği ‘nin düzenlemiş olduğu "Teröre Karşı Tek Yürek" toplantısı Kaya İzmir Otel ‘de yapıldı.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcı Nükhet Hotar, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı , AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan , AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgün, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican,  İzmir Erzurumlular Dernekler Birliği Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, İzmir Gümüşhaneliler Dernekler Birliği Başkanı  Cevdet Uçan ve çok sayıda dernek yöneticisi  katıldı.



OKUMUŞ: SEN BEN OLURSA AYRILIK OLUR
Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Erzurumlular Dernekler Birliği Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, "Devletin silahı olur arkadaşlar.Biz Erzurumlular olarak biz her zaman devletin milletin ülkemizin yanındayız. Gelin dostlarım bir bedende vucüt bulalım. Eğer bir bedende vücut bulursak insanlığa hizmet etmiş oluruz. Alvarlı EFE ‘nin sözüyle ‘’Biz sevgi medeniyetiz yüreğe sevgi ve muhabbetle girebiliriz’’. Biz aynı kilimin desenleri Hakkari, Manisa'yı Denizli'yi Kars'ı Edirne'yi tek bedende buluşturursak güçlü oluruz ama sen ben olursa orada ayrılık vardır azap vardır. Vatan varsa herkes siyaset yapar CHP'de siyaset yapar MHP'de siyaset yapar ancak vatanın olmadığı yerde siyaset yapılmaz" dedi.
 
Gümüşhaneliler Derneği Genel Başkanı Cevdet Uçan ise, "Biz Gümüşhaneliler olarak hiçbir zaman terör ve teröristin yanında olmayacağız" dedi.
 
"Ecdadımızdan kalan bu vatanı o namussuzlara bırakmayacağız" diyen Kemalpaşa Belediye  Başkanı Arif Uğurlu, şöyle devam etti;
"Karanlıklara aydınlığa çıkan Rabbim kıyamete kadar bu ülkede bu bayrağın dalgalanmasını ve bu ezanın dinmeyeceğini bizlere nasip edecektir."
 
TERCAN'DAN ŞİİR!

Mersin Milletvekili Yılmaz Tercan Alvarlı Efe'nin  Erzurum Şiirini okudu. Alvarlı şu dizelerle seslendi;

"Erzurum kilidi mülki İslam’ın
Mevla’ya emanet olsun Erzurum
Erzurum derbendi ehli imanın
Mevla’ya emanet olsun Erzurum

Gayet şecaatli erler var idi
Nisası ricali hayalar idi
Edepli erkanlı bir diyar idi
Mevla’ya emanet olsun Erzurum"

Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgün, Biz Gümüşhaneliler olarak bu yörenin insanı olarak terör anarşi hiçbir zaman bizim memleketimize Gümüşhane’ye uğramayacaktır. Bizler şehitlerimizin yanında olduğumuz müddetçe bu ülkede hiç kimse bir çakıl taşı oynatamayacaktır."
 
Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı ise, " Her gün şehit haberleri geliyor Yüce Rabbimiz bundan sonra şehit haberlerini duymayız  diyorum ülkemizde barışı tesis edeceğiz . tek yürek olarak hareket etmemiz gerekiyor birlik beraberlik" dedi.

Erzurum Milletvekili  Prof. Dr.  Mustafa Ilıcalı, "Dün 9 şehidimiz vardı, içimiz buruk, Erzurum ve Gümüşhane bizim için aynı şehirdir. Birlik beraberliğimizi bozmasın Rabbim" diye konuştu. 

HOTAR: MEYDAN BOŞ DEĞİL!
"Keşke size icraatlarımızdan  vaatlerimizden bahsetsek ancak her gün gelen şehit haberleriyle yüreğimiz parçalanıyor" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, ülkedeki herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin her il ve ilçesinden şehit verildiğini ifade eden Hotar, “Bu meydan boş değil. Bu ülke şehitlerimizin kanıyla dünyanın tüm ülkelerine karşı mücadele kazanıldı. Her bir metrekaresinde şehitlerin kanı var. Her il ve ilçeden şehit olan kardeşlerimiz var. Biz şehitlerimizin hatırası uğruna kimseye bir metrekare vermeyeceğiz. Hem teröristlere hem terör destekçilerine göstermemiz gerekiyor” dedi.


“78 MİLYONU BİR AVUÇ ÇAPULCU AŞAMAYACAK”
Teröre destek verenlerin olduğuna dikkat çeken Hotar, “Bugün genel kurulun içinde de halkın oylarıyla seçip, siyasi oylarıyla seçilen kişiler arasında, çok üzgünüm ben de bir akademisyenim hakkıyla yapan akademisyenleri tenzih ediyorum ama maalesef onlar arasında da, gece gündüz habercilik peşinde koşanları bir yere ayırıyorum ama basın mensupları arasında da teröre karşı sesini yükseltmeyenler var. Lütfen teröre destek verenlere karşı daha yüksek bir sesle ‘dur’ diyelim. 78 milyonu aşamazlar, dünya aşamadı. Bir avuç çapulcu aşamayacak” diye konuştu.


MUHALEFTTEN YÜZ BULARAK!
Hotar, "Güvenliğimiz için elimizi taşın altına koyduk ve korkusuzca yola çıktık. Hatta gövdemizi koyduk. Güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele içerisindedir. Terör örgütü muhalefetten de yüz bularak saldırılarına devam etti. Amaç belli Ortadoğu’da hemen yanı başımızda Suriye’de yaşanan olayların içerisine ülkemizi çekmek." dedi


“ÖRGÜTÜN ETKİSİZ HALE GELMESİ AN MESELESİ”
İçinden geçilen sürecin kimliklerden ayrılarak ayrışmadan biz diyerek tek vücut olma gerekliliğine dikkat çeken Hotar, “Savaş toprakları ve şehirleri almayı hedefler. Ama terörizm bir çok insanı korkutmayı ve öldürmeyi hedefler. 2000’li yıllar terörle mücadele ile geçti. AK Parti olarak terörün bitmesini, anaların ağlamamasını kendimize dert ettik. Mücadelemiz devam etmektedir. Örgütün etkisiz hale getirilmesi artık an meselesidir. Terör unsurları amaçlarının hak ve özgürlük olmadığını zaten gösterdiler” ifadelerini kullandı.

“TEK BİR TERÖRİST KALMAYANA KADAR…”
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da halkın desteğinin arttığına işaret eden Hotar, terörün etkilerini azaltmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Mücadelenin devam edeceğini kaydeden Nükhet Hotar, “Kararlıyız. Tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecek. Biz millet olma bilincimizle çok zor dönemleri atlattık. Bu milletin gelenekleri görenekleri ve değerlerinde mücadele, birliktelik ruhuyla bu günleri de inşallah geride bırakacağız. Çünkü gözyaşının rengi yoktur. Gözyaşını hangi anne, hangi baba dökerse döksün aynı renk, aynı yerden gelmekte ve aynı yere gitmektedir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.