Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de ardarda çıkan yangınlar korkuttu

İzmir'de ardarda çıkan yangınlar korkuttu

İzmir'de dün gece ardarda çıkan iki yangın korkuttu.Konak ve Torbalı ilçelerinde gece saatlerinde çıkan iki yangın itfaiye ekiplerinin müdahaleleriyle beraber kontrol altına alınabildi.

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 10:20
İZMİR- İzmir'de, üç katlı bir binanın son katında çıkan yangın panik yarattı. İki kişinin dumandan etkilendiği yangını itfaiye ekipleri, diğer binalara sıçramadan söndürdü.

Konak İlçesi'ne bağlı 2'inci Kadriye Mahallesi 680 Sokak 45 numaradaki 3 katlı bir binanın son katında, bugün saat 00.30 sıralarında yangın çıktı. İlk belirlemelere göre elektrik kontağındançıktığı sanılan yangında yükselen dumanları gören mahalle sakinleri yangını, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye söndürme çalışması başlattı. Alevlerden korunmak için balkona çıkan ve dumandan etkilendiği belirtilen ev sahibi Mehmet Bak (54) ve Songül Bak (50), itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Bölgeye çağrılan sağlık ekiplerince İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet ve Songül Bak'ın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Alt kattaki ve bitişikteki evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürülen yangında, maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



İKİ KARDEŞİN BİTİŞİK EVLERİ YANDI
İzmir’in Torbalı İlçesi’ne bağlı Çaybaşı Mahallesi’nde Gürkan Çakmaktaş’a ait evde kömür sobasından çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek bitişiğindeki kardeşi Volkan Çakmaktaş'ın evine sıçradı. Alevlere teslim olan iki ev de kullanılamaz hale gelirken, herhangi bir can kaybı olmadı.

Dün saat 21.30 sıralarında, işten eve yorgun gelen Gürkan Çakmaktaş’ın dinlendiği sırada eşi Duygu Çakmaktaş sobayı yaktı ve aynı mahallede oturan annesi Nazire Aktaş’ı görmeye gitti. Kısa sürü sonra sobadan sıçrayan kıvılcımlar eşyaları tutuşturdu. Yanık kokusunu hisseden Gürkan Çakmaktaş, kendini evin dışına atarak itfaiyeye haber verdi. Çakmaktaş ve komşularının bir yandan da kendi çabalarıyla söndürmek istedikleri yangın kısa sürede büyüdü. Alevler, o sırada içeride kimsenin bulunmadığı, Gürkan Çakmaktaş’ın kardeşi Volkan Çakmaktaş’a ait yandaki eve sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, iki ev de kullanılamaz hale geldi. Torbalı Belediyesi’nin ve hayırseverlerin katkısıyla yapılan Gürkan ve Volkan Çakmaktaş kardeşlere ait iki evi kül eden yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.