Dolar 34,1491
%0.04
Euro 37,9720
%0.15
Altın 2.885,210
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de direniş kampı

İzmir'de direniş kampı

İZMİR’de, Taksim Gezi Parkı eylemlerine desteklerini Gündoğdu Meydanı’nda sürdüren gençler, biraz ilerideki Alsancak Vapur İskelesi önüne direniş çadırları kurdu.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 09:34
İZMİR - İzmir’de, geçen cuma gününden beri, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek veriliyor. Eylemlerin merkezini ise Gündoğdu Meydanı oluşturuyor. Her gün burada toplanan ve büyük bölümünü gençlerin oluşturduğu topluluk, eylemcilerini sürdürüyor. İzmirli gençler bugün de meydanın biraz ilerisinde, Alsancak Vapur İskelesi’nin ön tarafındaki yeşil alana direniş çadırları kurdu. Buraya toplam 18 çadır kuran gençler, yorulduklarında, içlerinde yatıp dinlenmeye başladı. Kendilerine destek olan vatandaşların yiyecek ve içecek getirdiği gençler, burada ayrıca herşeyin parasız verildiği bir büfe oluşturdu. Getirilen yiyecek ve içecekler burada ihtiyac sahiplerine ikram ediliyor. Gün içerisinde çadır çevresinde bir araya gele gençler, burada birlikte şarkılar söyleyerek, kitap okuyarak, sohbet ederek vakit geçiriyor. Gençler, eylemleri amacına ulaşıncaya kadar burayı terk etmeyeceklerini söylüyor. Gündoğdu Meydanı’nda, günlerdir eylemlere katılan yaklaşık 1000 kişinin bekleyişi sürüyor.

TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Gündoğdu Meydanı ile çevresindeki hareketlilik, kenti gezmeyi gelen turistlerin de ilgisini çekiyor. Onlar da alanda dolaşarak olup biteni anlamaya çalışıyor.

ÇEŞİTLİ AKTİVİTELERLE EĞLENİLDİ

İzmir'de, Taksim Gezi Parkı eylemlerine desteklerini Gündoğdu Meydanı'nda sürdüren yaklaşık 20 bin gösterici, eğlencelerini gün boyu çeşitli aktivitelerle sürdürdü. Lokma döktüren gençler, göstericilere dağıttı. Gençlerin bir kısmı toplu yoga yaparken, bir kısım eylemci de davcullarla hazırladığı gösteri ile katılımcıları eğlendirdi.(DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.