Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de halatlar Kabotaj için çekildi

İzmir'de halatlar Kabotaj için çekildi

Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesinin 87. yıldönümü dolayısıyla İzmir'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenleri düzenlendi. Kutlama kapsamında protokol üyelerinin katılımıyla yapılan halat çekme yarışması da renkli görüntülere...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 13:19
Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesinin 87. yıldönümü dolayısıyla İzmir'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı törenleri düzenlendi. Kutlama kapsamında protokol üyelerinin katılımıyla yapılan halat çekme yarışması da renkli görüntülere sahne oldu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan kutlamalara İzmir Vali Vekili Cengizhan Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Meclis Başkanı Geza Dologh ile denizcilik sektöründen çok sayıda temsilci katıldı. Törende bir konuyma yapan Liman Başkanı Ünüvar, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun, Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferinin ilanı olduğunu söyledi. UNESCO’nun 2013'ü Piri Reis'in dünya haritasının 500. yılı olarak kabul edilip kutlama listesine alındığını hatırlatan Ünüvar, İzmir’deki yat limanı sayısını 6’dan 23’e, yat bağlama kapasitesinin de bin 965’ten 7 bin 765’e ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Törenin ardından protokol üyeleri, kutlama programı kapsamında 1. Kordon’da düzenlenen halat çekme yarışmasına katıldı. Protokol takımının kaybettiği yarışma, keyifli anlar yaşattı. Yarışmanın ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın katılımıyla körfez turu düzenlendi. Tura katılan protokol üyeleri ve diğer vatandaşlar, deniz şehitleri anısına denize çelenk attı. Kutlama programı atölye çalışmaları, fotoğraf sergisi ve Kabotaj Bayramı resepsiyonuyla devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.