Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de kadınlar barış istedi

İzmir'de kadınlar barış istedi

İZMİR Barış Bloku üyesi 30'u kadın 40 kişi, 'Silahlar sussun, barış masası hemen kurulsun' eyleminin üçüncü haftasını, Alsancak Kıbrıs Şehitler Caddesi üzerinde yaptı. Polis, basın açıklaması yapılırken 'katil devlet' diye slogan atan grubu, slogana devam halinde gözaltı yapacakları konusunda anons ederek uyardı.

  • Ege Postası
  • 10.01.2016 - 10:51
Silopi'de öldürülen Seve Demir, Pakize Nayir ve Fatma Uyar'ın da fotoğraflarını tutan çoğunluğu kadın 40 kişi adına basın açıklamasını İzmir Barış Bloku Eş Başkanı Sevim Korkmaz Dinç yaptı. Dinç, "Bu hafta savaşın kadınlar üzerindeki etkilerini dile getirip, barış istediğimizi tekrarlıyoruz. Savaş, tecavüz başta olmak üzere, fuhuşa zorlamak, göç etmek çorunda bırakmak, ekonomik şiddet ve kadınları çocukları ile birlikte aç kalmaya zorlamaktadır. Savaşın kadın üzerindeki yıkımı ve saldırganlığı gözler önüne seren en taze örnek Suriye'de yaşananlardır" dedi. 


Konuşmalar arasında grup 'katil devlet' sloganı attı. Bunun üzerine polis, anons yapıp, bu tür slogan atılması durumunda gözaltı işlemi yapacakları konusunda uyardı. Bu uyarının ardından grup bu slogana son verdi. 

Grup basın açıklamasının ardından sessiz olarak dağıldı. 



Ankara katliamında ölen 100 barış savunucusun adı kumaşlara yazıldı 

ANKARA PATLAMASI ANMASI
Ankara Tren Garında 10 Ekim 2105 tarihinde iki canlı bomba tarafından patlatılan bomba nedeniyle yaşamını yitirenler de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Halk Evleri tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı. Anma etkinlinde ölenlerin isimleri tek tek kumaş parçalarına hem halkevi üyeleri hem de çevredeki vatandaşlar tarafından boya ile yazıldı. Kumaş parçalarına yazılan isimlerin birleştirilerek yarın Alsancak Garı önünde düzenlenecek anma etkinliğinde açılacağı bildirildi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.