Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de öğretmenler Yalova Valisi için faks geçti

İzmir'de öğretmenler Yalova Valisi için faks geçti

Eğitim-iş İzmir 2 Nolu Şube üyeleri Bornova PTT'den Yalova Valisi'nin görevden alınması için hazırladıkları dilekçeleri İçişleri Bakanlığı'na faksla gönderdi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2015 - 16:11
Yalova Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün kalp krizi sonucu ölümünün, öğretmeni daha önce azarladığı belirtilen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na yönelik tepkiler sürüyor. Eğitim İş Sendikesi üyeleri de Bornova'da biraraya gelip Yalova Valisi'nin görevden alınması isteğiyle İçişleri Bakanlığı'na faks geçti. Şube Başkanı Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci, üç sendikanın ortak kararıyla bugün ilk derslere girilmediklerini, eyleme katılımın yüksek olduğunu belirtti. Değirmenci, “Buradan eyleme katılan öğretmenlerin isimlerini isteyen Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyarıyorum. Soruşturulacak onca konuyu sümen altı yaparken öğretmenin bir saat derse girmemesi için bu acelenizin sebebi n? Kendi işinize bakın. Yalova Valisinden farkınız olduğunu gösterin" dedi. 

Halil Serkan Öz'ün ölümünden, sınıfta öğrencilerinin önünde onun onuruyla oynayan Yalova Valisi ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran AKP iktidarının sorumlu olduğunu, bir öğretmenin onuruyla oynamanın, kimsenin haddi olmadığını söyleyen Değirmenci, “Buradan Kaymakamlara, Valilere, Müsteşarlara, Bakanlara, Başbakana ve Cumhurbaşkanına sesleniyor ve Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü hatırlatıyoruz. 'Unutmayınız ki Cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir'" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.