Dolar 32,7265
%0.17
Euro 35,4588
%0.14
Altın 2.481,570
%0.13
Bist-100 10.864,00
%0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Prizren'e pedal çecirecekler

İzmir'den Prizren'e pedal çecirecekler

İZMİR'de 8 yıldır pedal çeviren Perşembe Akşamı Bisikletçileri, 15 Ağustos Cumartesi günü kardeş Prizren Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin uluslararası bisiklet festivaline konuk olacak.

  • Ege Postası
  • 12.08.2015 - 10:10
Perşembe akşamı bisiklete binme düşüncesi, İzmir'de zaten mesleği de bisikletle oldukça içli dışlı olan, Manisa Bisiklet İl Temsilcisi Muhlis Dilmaç'ın hafta sonları yapılan turlarla yetinmeyip bisikleti insanlara sevdirme düşüncesini misyon edinerek 18 Ekim 2007 tarihinde tek başına İzmir Göztepe sahil yolunda turlamasıyla başladı. Hafta sonu birlikte turladığı dostları da hemen ardından ona katıldı. Amaç bisikleti insanlara sevdirmek ve bisiklet dostlarını daha çok kaynaştırmaktı. Başlangıçta sadece üç beş bisiklet sevdalısının başladığı bu tur, şimdilerde 50-100 kişiyi buluyor. 

Perşembe Akşamı Bisikletçileri artık sadece İzmir'de değil Türkiye'de çoğalıyor. Yaklaşık 45 il ve ilçede perşembe akşamları bisiklete biniliyor. Perşembe Akşamı Bisikletçileri, bir yandan sayıları artarken, diğer taarftan halde yurt dışından aldığı haberle de gururlandı. Çünkü Perşembe Akşamı Bisikletçileri artık Türkiye sınırlarını aştı, Kosova Prizren'de de aynı gün ve aynı saatte hareket etmeye başladı. Prizren; bir yılı aşkın süredir başlayan bu harekete İzmir'deki Perşembe Akşamı Bisikletçileri'ni davet etti. 15 Ağustos Cumartesi günü kardeş Prizren Perşembe Akşamı Bisikletçileri'nin uluslararası bisiklet festivaline konuk olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.