Dolar 34,0847
%0.2
Euro 38,0754
%0.05
Altın 2.839,340
%0.35
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ve İstanbul arasında 'Teknoloji' köprüsü kuruldu: İmamoğlu ve Tugay'dan 'iş birliği' vurgusu

İzmir ve İstanbul arasında 'Teknoloji' köprüsü kuruldu: İmamoğlu ve Tugay'dan 'iş birliği' vurgusu

İEF'nin onur konuğu kenti olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla İSBAK İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş ve İzmir İnovasyon ve Teknolojileri A.Ş arasında ortak teknoloji projeleri üretmek için protokol imzalandı. İmamoğlu konuşmasında, "Açıkçası bugün burada sadece iki şehrimiz için değil Türkiye’mizin teknoloji ve inovasyon iklimi arasında önemli bir başlangıç yapıyoruz. Kentlerimiz arasında sadece bugün için değil geleceği için de anlam taşıyan bir sürece başlıyoruz. Az önce ifade ettiğim gibi İstanbul ve İzmir’i geleceğin akıllı şehirleri olarak sahneye çıkartmak ve uluslararası düzlemde önemli bir düzleme taşıyacağız" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, İmamoğlu'nun İzmir'i sevdiğine dikkat çekerek, ,"Biz kendimiz şanslı sayıyoruz, İzmir'i sevdiğini biliyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2024 - 19:18
  • Güncelleme: 31.08.2024 - 20:25

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Enternasyonel Fuarı 93. kez kapılarını açtı. Temanın “Teknoloji” olarak belirlendiği İEF'nin onur konuğu kenti olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İzmir Teknoloji) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) arasında ortak teknoloji projeleri üretmek için iş birliği protokolü imzalandı.

Protokole İmamoğlu'nun yanı sıra, İSTELKOM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin, İSBAK Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Alabaş, İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Andaç Pamuk, İzmir İnovasyon ve Teknoloji Genel Müdürü Emrecan Durmaz katılım sağladı. 

İMAMOĞLU İZDİHAMI 

İmamoğlu'nun imzaların atılacağı alana girmesiyle alanda izdiham yaşandı. Vatandaşların İmamoğlu'na yoğun ilgi gösterdiği görüldü. 

TEKNOLOJİ VE İNOVASYON İKLİMİ İÇİN BAŞLANGIÇ 

İzmir ve İstanbul arasında başlayacak iş birliğine dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Aramızda çok yoğun bir bilgi ve deneyim paylaşım yapıyoruz. İstanbul ve İzmir arasında etkili bir dönemi var etme konusunda tüm kadrolarımızla gayret içinde olacağız. Umuyorum bu dönem hem İstanbul’umuza hem İzmir’imize iyi hizmet sunduğumuz dönem olmasını diliyorum. Çok özenli bir çalışma sonucunda beraberce atacağımız imza konusunda güzel bir başlangıca şahitlik ediyorsunuz. Açıkçası bugün burada sadece iki şehrimiz için değil Türkiye’mizin teknoloji ve inovasyon iklimi arasında önemli bir başlangıç yapıyoruz. Kentlerimiz arasında sadece bugün için değil geleceği için de anlam taşıyan bir sürece başlıyoruz. Az önce ifade ettiğim gibi İstanbul ve İzmir’i geleceğin akıllı şehirleri olarak sahneye çıkartmak ve uluslararası düzlemde önemli bir düzleme taşıyacağız. Bu kapsamda sadece İzmir değil Türkiye’nin birçok şehrine hizmet sunuyoruz. Bu iş birliği de bu yaklaşımın önemi bir adımıdır. Yürütülecek ortak projelerle sınırlı kalmayacak, mevcut teknolojik ürünleri yaygınlaştırılmasıyla halkımızın hayatına katkı sağlayacaktır. Geniş bir yelpazede sürdürülebilirlik ve yenilikçi projeler bu protokolün temel taşlarını oluşturuyor. İstanbul ve İzmir gibi iki şehrin el ele vermesi Türkiye’nin teknoloji üretme ve dijital dönüşüm sürecini hızlandıracaktır. Bilim ve teknoloji alanına atılacak her adım güzel ülkemizin dünya sahnesinde daha güçlü bir konuma ulaşmasına katkı sağlayacağı bir gerçek. Bugün 93’üncü kez gerçekleştirilen fuarda İstanbul’un onur konuğu olması bu iş birliğinde anlam katıyor. Fuarın teknoloji teması ile örtüşen protokolümüz iki şehir arasındaki bağları güçlendirirken önemli bir vizyon kapısı aralıyor. Daha geçtiğimiz günlerde Adıyaman’daydık, iş birliği konuştuk" dedi. 

İMAMOĞLU'NUN İZMİR'İ SEVDİĞİNİ BİLİYORUZ 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise konuşmasında, "Ekrem Başkanınız Beylikdüzü Belediye Başkanlığından itibaren hepimzin dikkatini çekmiş özellikle geçen 5 yılda yaptığı çalışmalarla sadece Türkiye'de değil dünyada takip eden herkesin takdirini kazanmış bir yerel yönetici, belediye başkanı. Ben geçen yıl kendisini ziyaret ettiğimde bizzat yaşarayak gördüm. Başka şehirlerde kendisinin deneyimdenden faydalanıyor. Bu dönem tüm Türkiye'deki belediyelerin yardımına koşmaya hazır olduğunu defalarca gördük. Biz kendimizi şanslı sayıyoruz, İzmir'i sevdiğini biliyoruz. İzmir İnovasyon ve Teknoloji Şirketimizin bu dönem akıllı şehirler ve yapay zeka konusunda yapılandıracağımızı söylemiştim. Bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İZBAK  ile kontaklarını kurduklarında 3-5 konuda çalışma için ortaklık yapmaya karar vermişler ve böyle bir protokol aşamasına geldi konu. Ben bu iş birliğinin Türkiye için önemli olabileceğini görüyorum. Bu nedenle temsil ettiğimiz insanlar adına ne kadar müteşekkir olduğumu söylemek isterim. Daha fazla şey söylenebilir ama daha çok yapmaya ihtiyacımız var. Yaptığımız her şey ülkemizi daha iyi bir ortama kavuşturmak ve insanlarımızın sorunlarını çözmek için yaşılan şeyler. Önümüzdeki yıllarda bu protokolün sonuçlarını paylaşırken hatırlatacağız" ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL VE İZMİR EL ELE

Kurulan İzmir-İstanbul birlikteliğinde şirketler arasında ortak etkinlikler, çalışmalar, araştırmalar, projeler gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Her türlü bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel iş birliğinin geliştirilmesi, çalışmaların somut ve sürdürülebilir bir temel oturtulması hedefleniyor. Karşılıklı know-how (teknik bilgi birikimi) aktarımıyla tarafların elindeki mevcut teknoloji ürünleri de yaygınlaştırılacak. İstanbul ve İzmir gibi iki önemli şehrin bu alanda el ele vermesi, Türkiye’nin teknoloji üretme kapasitesini ve dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak. Bilim ve teknoloji alanında atılacak her adım, Türkiye’nin dünya sahnesinde daha güçlü bir konuma ulaşmasına katkı sağlayacak. Akıllı şehir teknolojilerinden, dijital altyapılara kadar geniş bir yelpazede sürdürülebilir ve yenilikçi projeler geliştirilmesinin hedeflendiği iş birliği protokolü halkın hayatına dokunacak çözümler sunacak. Sadece teknoloji alanında değil, şehirlerin her alanda daha iyi bir geleceğe ulaşması için yeni yollar açacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.