Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir yeniden donacak!

İzmir yeniden donacak!

Yılbaşında tüm yurdu olduğu gibi İzmir’i de etkisi altına alan dondurucu soğuk ikinci kez geliyor. Pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Meteoroloji uyardı;

  • Ege Postası
  • 16.01.2016 - 11:48
EGEPOSTASI- Yılbaşında tüm yurdu etkisi altına alan ve 5 gün süren soğuk hava dalgası ile kar yağışı, ikinci kez tüm yurdu olduğu gibi bölgemizi ve İzmir’i etkisi altına alacak. Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası yeni haftada kenti etkisi altına alacak.

5 günlük periyotta en yüksek sıcaklıklar 10 ila 12 derece düşüş gösterecek, termometreler zaman zaman 0 dereceye kadar inecek. Nem oranını yüzde 71’leri bulacağı süreçte önce sağanak yağmur ardından da karla karışık yağmur bekleniyor.

Güneşin yüzünü yeniden Çarşamba günü göstermesi beklenen İzmir’de meteorolojiden de Pazartesi ve Salı geceleri için don uyarısı geldi.

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre; Kentimiz bugünden itibaren yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girecek.

 (16.01.2016- Cumartesi); Kıyı Ege' de hafif sağanak şeklinde başlayacak yağışların, Pazar günü (17.01.2016) fırtına şeklinde lodos ile birlikte bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir il ve ilçeleri) çok kuvvetli (50-75 kg/m2), Kıyı kesimlerde İzmir merkez ve batısı, Aydın merkez ve batısı ile Manisa merkez ve batısında şiddetli (76-100 kg/m2) sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

 Pazar günü (17.01.2016)  akşamı rüzgârın kuzeye dönmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hissedilir derecede (10-12  °C) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği beklenmektedir.
 Pazar akşam saatlerinden itibaren yağışların bölgenin kuzeyinden başlayarak, Pazartesi (18.01.2016) günü Çanakkale, Balıkesir ve Manisa il geneli ile İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde kar şeklinde olması beklenmektedir. Pazartesi günü Çanakkale il geneli, Balıkesir il geneli ve Manisa' nın kuzey ve doğu ilçelerinde kar yağışının kuvvetli şekilde etkili olması tahmin edilmektedir.

Hafta sonu Fırtına şeklinde Lodos, Pazar günü Kıyı ve İç Ege (İzmir-Aydın-Manisa) ile Güney Marmara (Çanakkale ve Balıkesir)  kuvvetli, kıyı kesimlerde çok kuvvetli sağanak yağış (50-100 kg/m2)  nedeniyle ani sel, su baskını, taşkın, heyelan-yıldırım, yerel olarak dolu riski, kara-hava ve deniz ulaşımında aksama; fırtına nedeni ile çatı-tabela uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi,  soba/doğalgaz baca gazı zehirlenme riski v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Hafta başında (Pazartesi-18.01.2016) hava sıcaklığında beklenen 10-12 C derece azalma ile birlikte; Güney Marmara, Kuzey ve İç Ege de beklenen kar yağışlarının (Çanakkale, Balıkesir ve Manisa’nın kuzey ve doğusunda kuvvetli) meydana getireceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı, vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.


İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.