Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta üstgeçit tecridi: Tünel bitti, çile bitmedi

Konak'ta üstgeçit tecridi: Tünel bitti, çile bitmedi

Mayıs ayında hizmete açılan Konak Tünelleri ile birlikte kent merkezinde başlayan kaos bir türlü bitmek bilmiyor. Tünel açılışına yetişmeyen ve krize yol açan yaya üst geçidinin inşaatı “çılgın proje”den neredeyse bir yıl sonra start alırken, kent merkezinde yeniden başlayan çalışmalar nedeniyle bu sefer de tecrit günleri başladı. Tünel bitti, çile bitmedi

  • Ege Postası
  • 15.01.2016 - 16:47
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Hizmete açıldığı günden bu yana başta engelli, yaya ve yaşlılar olmak üzere yayaları mağdur eden ve kent merkezini adeta ikiye bölen Konak Tünelleri İzmirlilere bir kez daha saç baş yoldurttu. Geçtiğimiz yılki açılışa kadar süren projenin inşaat çalışmaları nedeniyle yaşanan çilenin bir benzeri daha kapıya dayandı.
 


KENT MERKEZİ TECRİT ALTINDA
Kent merkezini “Doğu Konak” ve “Batı Konak” olarak ikiye bölgen ve yayaları metro altgeçitlerine mahkum eden Konak Tünelleri vatandaşlara yaşattığı eziyetle bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta start alan yaya üstgeçidinin yapım çalışmaları nedeniyle tünelin Bahribaba Parkı çıkışı ve Konak Meydanı cephesi demir levhalarla kapatılarak tecrite alınırken, yaşanan durum İzmirlileri isyan ettirdi.
 


KONAK’TAKİ MANZARA ÇİN SEDDİ’Nİ ARATMADI!
Vatandaşların aylardır yapımını beklediği ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yaşadığı proje sıkıntıları nedeniyle geciken üstgeçit inşaatı başladı ancak bu sefer de dört bir yanı kapatılan Konak girişinde yayaların ulaşımı olumsuz etkilendi. Yollarda yürümenin imkansız hale geldiği kent merkezinde kaldırımlar ve otobüs durakları ile metro aksına giden yol tamamıyla kapatılarak şantiye alanına dahil edildi. Başlayan inşaat çalışmaları dahilinde önlem olarak Bahribaba ve Konak istikametinin dört bir yanına çekilen demir levhalar ise Çin Seddi’ni aratmadı. Yolda yürümenin imkansız hale geldiği bölgede duruma isyan eden vatandaşlar dokuz ay geç başlayan üstgeçit inşaatına isyan ederek, “Yollarda adeta cambazlık yapmak zorunda kalıyoruz. Konak’ı toptan kapatsalar daha iyi olurdu. Tünel eziyeti yetmedi, şimdi de üstgeçit eziyeti başladı. Tünel çilesi bitti, şimdi de üstgeçit çilesi başladı. Bu sıkıntımız ne zaman bitecek'” diyerek inşaatın bir an önce tamamlanmasını istedi.
 


BOZULAN YOLA TAHTA PLATFORMLA ÇARE
Öte yandan, demir levhaların etrafında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce yayalara kolaylık olması amacı ile yerleştirilen uyarılar ve yollara konulan tahta paneller tepki çekti. Çamur içinde kalan alanda yer alan tahta platformların ilk günden kullanılamaz hale geldiği gözlendi. Tahta platformalar kazalara davetiye çıkartırken, inşaat ile birlikte başlayan kirlilik ise İzmirlileri isyan ettirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.