Dolar 34,1539
%-0.13
Euro 37,8002
%-0.07
Altın 2.902,400
%-0.72
Bist-100 9.039,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de adli yıl törenle açıldı

İzmir’de adli yıl törenle açıldı

İzmir Adliyesi’nde 2013-2014 adli yılı törenle açıldı. A-protokol girişindeki törene İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, İzmir Adli Yargı...

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 14:03
İzmir Adliyesi’nde 2013-2014 adli yılı törenle açıldı. A-protokol girişindeki törene İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanı Akar Karasu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş ve çok sayıda adliye mensubu katıldı. Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşmalara geçildi.

Geçen yıl hukuk devletinde görülmeyen uygulamaların yaşandığını ve bu sebeple avukatların üzgün, kırgın ve öfkeli olduklarını söyleyen Baro Başkanı Pekdaş, yeni adli yılın da insan hakları ihlallerine karşı hukukun üstünlüğüne dair çok söz söyleyecekleri bir yıl olacağını söyledi. Daha sonra kürsüye çıkan Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ermumcu ise ÇHD İzmir Şubesi üyesi bir grup avukat tarafından protesto edildi. "Tutuklu avukatlara özgürlük" pankartı açan protestocular, "Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın" sözleriyle alanı terk etti. Daha sonra Ermumcu, konuşmasına geçti.

Protesto gösterisine üzüldüğünü belirten Adli Yargı Komisyon Başkanı Karasu da adliyelerin gösteri ve yürüyüş yapma yerleri olmadığını ifade etti. Hukukçulardan hukukun üstünlüğüne saygı göstermelerini beklediklerini belirten Karasu, hiç kimsenin savunma yaparken suç işleme hakkı olmadığını, görev yapılırken kanunlar dairesinde kalınması gerektiğini vurguladı.

Hak sahibine hakkını geciktirmeden vermek gerektirdiğini, çünkü iç huzurun hiçbir mutlulukla kıyaslanamayacağını belirten Başsavcı Baş ise adaletten yoksun toplumların sadece hak ve hukuku değil, geleceğe dair umut ve güvenini de yitireceğini kaydetti. Tören, İzmir Barosu Resim Grubu'nun sergisinin açılmasıyla son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.