Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli doktor Sağlık Bakanı'na hakaretten hakim karşısında

İzmirli doktor Sağlık Bakanı'na hakaretten hakim karşısında

İZMİR Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Doktor Murat Bolat hakkında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na hakaret iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşma öncesi meslektaşları Bolat'a destek için adliye önünde basın açıklaması yaptı.

  • Ege Postası
  • 18.06.2015 - 16:09
İzmir 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 'hakaret' suçundan hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz sanık Dr. Murat Bolat, avukatı Erkin Göçmen katıldı. Duruşmada ifade veren Dr. Murat Bolat, sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde, Sağlık Bakanı'nın aile hekimlerinin saat 16'dan sonra çalışmadığını, işten kaçıp özel hastanelerde nöbet tuttuğunu iddia edince basın açıklaması yapıp davaya konu olan "Bunu söyleyebilmek için ya yalancı, ya da cahil olmak gerekir" dediğini anlattı. 

Dr. Murat Bolat, “Sağlıkta artan şiddete dikkat çekmek için dernekler ve sendikaların ortak basın açıklamasına katıldım. Ben sendikanın genel merkez yöneticisiyim. Sağlık Bakanlığıyla ilgili açıklamalarda bulundum. Burada 'yalancı', 'cahil' kelimesini üç kez söyledim. Ben buraya neden geldiğimi biliyorum. Bu sözlerimi Ankara'da yapılan basın açıklamasında da söyledim. Orada da hakkımda dava açıldı. 10 yıldır sağlık çalışanlarına şiddet uygulanıyor. Sözlerim eleştiri mahiyetinde. Söylediğim bu sözlerin arkasındayım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Hakim, ceza alması durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılıp bırakılmamasını sordu, Bolat, istemediğini söyledi. Duruşma 16 Eylül'e erteledi. 

Duruşma çıkışında grup adına konuşan sendikanın genel sekreteri Nusret Paksoy, Murat Bolat'ın sendikanın aldığı karar gereği, “politik dezenformasyon" çalışması yaptığını iddia ettiği bakanın sözlerine atfen o açıklamayı yaptığını hatırlattı. Paksoy, bakanın gerçekleri bilmesine rağmen, halkla sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmeyi tercih eden popülist bir politika izlemeyi tercih ettiğini iddia etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.