Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Jandarma, bundan sonra duymasa da anlayacak

Jandarma, bundan sonra duymasa da anlayacak

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet eden işitme ve konuşma engelli vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla işaret dili kursu düzenledi.Her vatandaşın asayiş ve idari hizmetlerden eşit oranda yararlanması,...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 12:25
Bursa İl Jandarma Komutanlığı, jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet eden işitme ve konuşma engelli vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla işaret dili kursu düzenledi.

Her vatandaşın asayiş ve idari hizmetlerden eşit oranda yararlanması, engellilerin ise herhangi bir zorlukla karşılaşmaması için tedbir almaya çalışan jandarma işitme kursunu unutmadı. Jandarma, sorumluluk bölgesinde ikamet eden işitme ve konuşma engelli vatandaşların sosyal hayatta herhangi bir güvenlik problemi ile karşılaşması durumunda kendilerine yardımcı olabilecek, işaret dili bilen personelin sorununu kökten çözdü.

Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla nisan ayında Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrinde, emniyet ve asayiş hizmetleri yürüten 21 personele işitme ve konuşma kursu verildi. Bursa İl Valiliği, İl Özürlüler Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Bölümü katkılarıyla Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi tarafından 20 saatlik işitme ve konuşma kusurluları iletişim eğitimi verildi.

Jandarma personeline ‘İşitme ve Konuşma Kusurlular İletişim Eğitimi’ verilmesi ile başta trafik ve meydana gelebilecek olaylar ile bireysel başvurularda daha rahat bir iletişim sağlanacak.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.