Dolar 34,2104
%-0.03
Euro 37,5271
%0.14
Altın 2.874,790
%0.18
Bist-100 9.109,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Coş: Suriyeli misafirlerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz

Vali Coş: Suriyeli misafirlerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’da Suriyeli sığınmacıların barındığı çadırkentle ilgili iyi niyetli olmayan bazı şahısların karalama kampanyası başlattığını söyledi. Buna rağmen ortaya atılan her iddiayı titizlikle araştırdıklarını...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 12:10
Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’da Suriyeli sığınmacıların barındığı çadırkentle ilgili iyi niyetli olmayan bazı şahısların karalama kampanyası başlattığını söyledi. Buna rağmen ortaya atılan her iddiayı titizlikle araştırdıklarını ifade eden Coş, “Yanlış yapanı tespit ettiğimizde yasalar çerçevesinde gereğini yaparız. Kimseye müsamaha etmemiz, korumamız, söz konusu değil.”dedi.

Merkez Sarıçam ilçesinde yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede kurulan çadırkentte 10 bin civarında Suriyeli vatandaşın misafir edildiğini hatırlatan Coş, çok farklı yaş ve kültürden gelen bu insanları memnun etmek için çabaladıklarını kaydetti. Doğal olarak hepsini mutlu etmenin mümkün olmayacağına dikkat çeken Coş, “Bu çok hassas bir konu. Arkadaşlarımız zor şartlar altında misafirlerimize hizmet etmeye çalışıyor. Misafirdir, incitmeden davranılması gerekiyor. Devletimiz kamptaki kardeşlerimize sağlıktan, güvenliğe; temizlikten iaşeye kadar en iyi hizmeti vermeye çalışıyor.”diye konuştu.
Kurulan sistemle çadırkentteki gelişmeleri makamındaki ekrandan takip eden Hüseyin Avni Coş, buranın kuruluşundan işleyişine kadar bütün safhalarına ilişkin her türlü iddiaları titizlikle incelediklerini vurguladı. Coş şöyle devam etti: “Bir yanlışlık ve aksaklık var mı diye soruşturuyoruz. Olmasın diye çabalarımızı sürdürüyoruz. Usulsüz ve yolsuzluk yapanlara bakış açımız, kimliklerine, muhatap kişilerin bize yakınlığı ve uzaklığına göre değil; sadece iddiaların gerçek olup olmadığına bakıyoruz.”
Çadırkentin benzerlerine göre çok daha ekonomik şartlarda kurulup işletildiğini açıklayan Coş, bir kişinin günlük üç öğün yemeğinin 5.5 liradan az bir paraya satın aldıklarını aktardı. Yemeklerin güvenliğinin özenle kontrol edildiğinin altını çizen Coş, “Buna rağmen bu işler bazıların iddia ettiği gibi öyle ‘doğrudan temin yöntemiyle’ yapılmış değil. İlgili yönetmeliğe göre konunun aciliyetine binaen zaman karşı bir yarış oldu. 20–25 gün gibi bir sürede çok ekonomik fiyatlarda 13, 14 kilometre uzaklıkta elektrik, su, kanalizasyon getirmek suretiyle adeta yeni bir kasaba inşa edildi. Burada okul, sağlık, ibadethane gibi her türlü ihtiyaçları karşılanan Suriyeli misafirlerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Mümkün oldukça orada demokratik bir yapı oluşturduk. Mahallelerde kendi seçtikleri kişilerle muhatap alıyoruz. Onların temsilcileri aramızda iletişim köprüsü oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.