Dolar 34,2104
%-0.03
Euro 37,5271
%0.14
Altın 2.874,790
%0.18
Bist-100 9.109,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şiir Olimpiyatları Altındağ’da yapıldı

Şiir Olimpiyatları Altındağ’da yapıldı

Şiir Olimpiyatları’nın beşincisi Ankara Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada ilk ve ortaöğretimde...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 11:51
Şiir Olimpiyatları’nın beşincisi Ankara Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada ilk ve ortaöğretimde ilçelerde birinci olan öğrenciler, Ankara il finalinde şiir okumadaki hünerlerini sergiledi.
Fuzuli’den Can Yücel’e, Abdurrahim Karakoç’tan Necip Fazıl Kısakürek’e, Ataol Behramoğlu’dan Cemal Süreya’ya, Attila İlhan’dan Orhan Veli Kanık’a kadar Türk şiirinin en usta isimlerinin şiirlerini seslendiren ilk ve ortaöğretim öğrencileri jüri tarafından belirli kıstaslara göre puanlandırıldı.

İLKÖĞRETİM OKULLARI ARASI BİRİNCİSİ

Şiir Olimpiyatları’nın ilköğretim okulları arası bölümünde Sincan IMKB Ortaokulu’ndan Dilannur Özdemir, Yavuz Bülent Bakiler’in 'Bir Dağbaşı Yalnızlığı' şiiri ile birinci oldu.

Etimesgut Hafize Özal Orta Okulu öğrencisi Cemre Yaren Aras, Erdem Bayazıt’ın 'Birazdan Gün' adlı şiiriyle ikinciliğe hak kazanırken, Altındağ temsilcisi olan Beşikkaya Orta Okulu öğrencisi Eda Nur Arslan Can Yücel’in 'Bağlanmayacaksın' şiiriyle üçüncülüğe layık görüldü.

ORTAÖĞRETİM BİRİNCİSİ

Yarışmanın orta öğretimler arası il finalinde ise Yeni Mahalle Alparslan Anadolu Lisesi Öğrencisi Ahmet Tarık Sürücü, Sezai Karakoç’un 'Lili Yar' adlı şiiriyle birinci oldu.

Gölbaşı Özel Atlantik Ahmet Ulusoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Mehmet Ertuğrul Altınözer, Yavuz Bülent Bakiler’in 'Gözlerin İstanbul Olur Birden' şiiriyle ikinci, Kazan Mustafa Hakan Güvençer Anadolu Lisesi’nden Duygu Yılmaz ise Ömer Lütfi Mete’nin 'Gülce' adlı şiiriyle üçüncü oldu.

Derece alan şiir okuma performansları mayıs ayı içerisinde yapılacak bir ödül töreni ile ödüllendirilecek. Şiir Olimpiyatları Orta Öğretimler dalında Altındağ bölgesini temsil eden ve üçüncülük kazanan 13 yaşındaki Beşikkaya Ortaokulu öğrencisi Eda Nur Arslan, “Bildiğim ve çok sevdiğim bir şiirle yarıştım. Ailem ve Türkçe öğretmenimin desteği ile yaklaşık 6 ay bu şiir için hazırlandım. Kendim de şiir ve denemeler yazıyorum. İleride bir gün kendi şiirlerimi okumak istiyorum." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.