Dolar 34,2104
%-0.03
Euro 37,5271
%0.14
Altın 2.874,790
%0.18
Bist-100 9.109,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En güzel kuzu Cumhuriyet altını kazandırdı

En güzel kuzu Cumhuriyet altını kazandırdı

Malatya'da Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilen 3. En Güzel Kuzu Yarışması'nda birinci olan kuzunun yetiştiricisine tam Cumhuriyet altını ve yem verildi. Mişmiş Park Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 12:21
Malatya'da Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilen 3. En Güzel Kuzu Yarışması'nda birinci olan kuzunun yetiştiricisine tam Cumhuriyet altını ve yem verildi.

Mişmiş Park Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 0-2 ay yaş aralığında 25 kuzu katıldı. Malatya’nın farklı bölgelerinden getirilen kuzular boyunlarındaki numaralarla podyuma çıkarak kendini gösterdi. Jürinin yün ve göz rengi, genel fiziki güzellik kriterlerine uyan 3 kuzu dereceye girdi. Birinciye Cumhuriyet altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verilen yarışmada, ayrıca besicilere yem ve plaket de takdim edildi.

Malatya İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yarışmayla üreticileri et ve süt verimi yüksek damızlık hayvan yetiştirmeye teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. Hayvan yetiştiriciliğinin çok zor koşullar altında yapıldığına değinen Akın, bunun için devlet kurumlarının küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini desteklemesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle otlak alanların hayvan yetiştiriciliğinde çok önem taşıdığını vurgulayan Akın, “Bazı bölgelerde hazine veya mera alanları ormanlık yapılacak diye tel örgüyle çevrilmiş. Ama ağaçlandırma adına herhangi bir çalışma yapılmamış. Ya bu alanlar hayvanlara açılsın ya da ormanlık yapılmalıdır.” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın da Türkiye'nin 2002 yılında tarım alanında dünyada 12. sırada yer alırken, 2012 yılında 7. sıraya yükseldiğini, Avrupa'da ise 2002'de 4. sıradayken, birinci sıraya geldiğini kaydeden Akın, Türkiye'nin tarımsal ihracatını da artırdığını vurguladı.

TÜDKİYEB Başkanı Prof. Dr. Ayhan da küçükbaş hayvancılığın önemine değinerek, yanlış politikalar nedeniyle 2000'li yılların ortalarına kadar küçükbaş hayvancılığın gerilediğini söyledi. Bunun farkına varan siyasi iktidarın politikalarla durumu düzeltmeye çalıştığını dile getiren Ayhan, böylece küçükbaş hayvancılığa destek verildiğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise 440 bin hektar mera ve otlak alanı bulunan Malatya’da küçükbaş hayvan sayısının da 260 bin civarında olduğunu anlattı.

Yarışma sonunda jürinin değerlendirmesi sonucu Yazıhan ilçesinde yetiştiricilik yapan Hasan Fethi İlhan’ın kuzusu birinci, Yazıhan ilçesinden Celal Yalman isimli yetiştiricinin kuzusu ikinci, Arapgir’den Paşa Doğan’ın kuzusu ise üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın birincisi olan kuzunun yetiştiricisine cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verilirken, yarışmaya katılan tüm yetiştiricilere hediye çeki, hayvan yemi ve katılım sertifikası verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.