Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KASİAD üyelerinden Kazakistan'a iş gezisi

KASİAD üyelerinden Kazakistan'a iş gezisi

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği(KASİAD) üyesi işadamları, Kazakistan’a iade-i ziyarette bulundu. Geçtiğimiz ocak ayında Kazakistan’ın Kızılorda Valisi ve beraberindeki heyetin Kocaeli’ye yaptığı ziyaret sonrasında bir...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 10:36
Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği(KASİAD) üyesi işadamları, Kazakistan’a iade-i ziyarette bulundu. Geçtiğimiz ocak ayında Kazakistan’ın Kızılorda Valisi ve beraberindeki heyetin Kocaeli’ye yaptığı ziyaret sonrasında bir grup KASİAD üyesi işadamı Almaty, Kızılorda ve Astana’yı kapsayan iş ziyareti gerçekleştirdi.

KASİAD üyeleri, Astana’da Kazakistan Rekabet Kurulu Başkanı Bolat Kuandıkov’u (eski Kızılorda Valisi) ziyaret etti. Görüşmede Kazakistan Rekabet Kurulu Başkanı Bolat Kuandıkov, heyeti Kazakistan’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kazakistan’a yapılacak yatırımların önünü açmak için ajans olarak sıkı çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Kuandıkov, özellikle de dost ve kardeş Türkiye’den gelecek yatırımcılara her zaman yardım etmeye hazır olduklarını belirtti. Gümrük Birliği üyesi olan Kazakistan’a yapılacak yatırımların büyük bir pazara sahip olacağını kaydeden Kuandıkov, heyetteki işadamlarına yatırımlar konusunda bilgi verdi. Görüşme sonunda heyet adına Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Genel Sekreteri Mustafa Başkurt Kuandıkov’a plaket takdim etti.

Heyet daha sonra Kazakistan’da büyük projelere imza atan Sembol İnşaat’ı ziyaret etti ve burada yapılan projeler hakkında bilgi aldı.
Atrau ve Kızılorda’dan gelen heyetleri Kocaeli’nde ağırladıklarını ve yapılan iş görüşmelerinin olumlu sonuç vermesi üzerine yeni açılımları yerinde görmek maksadıyla bu ziyareti tertiplediklerini kaydeden KASİAD Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın, ziyaretleri sırasında Kızılorda Valisi ve işadamları ile olumlu görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ticaret hedefinin gerçekleşmesine KASİAD olarak katkıda bulunmak istediklerini belirten Aydın, ziyaretlerinin oldukça başarılı geçtiğini, heyetteki bazı işadamlarının Kazakistan’a yatırım yapma kararı aldığı ve önümüzdeki hafta da tekrar geri Kazakistan’a geleceklerini ifade etti.

TDBB Genel Sekreteri Başkurt ise geçen ocak ayında eski Kızılorda Valisi olan Bolat Kuandıkov başkanlığındaki heyetin Kocaeli’yi ziyaret ettiğini hatırlattı. Ziyaret çerçevesinde Kazakistan’daki yerel yönetimlerle olan ilişkileri güçlendirme kararı aldıklarını söyledi. Kazakistan’dan 19 üyeleri olduğunu belirten Başkurt, ilk üyeleri olan Kızılorda Valiliğine yaptıkları iade-i ziyarette, valinin yerel yönetimlerle olan ilişkilerin geliştirilmesi talebinin yanında Kızılorda’ya yapılacak yatırımlara destek vereceklerini ifade ettiğini kaydetti.

Ziyaret sonunda Kazakistan’a yatırım yapmaya karar veren Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili ve Armetal’in Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, Kazakistan’da gördüğü ilginin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Yaptıkları görüşmelerin faydalı ve olumlu sonuç verdiğini belirten Yılmaz, bir hafta sonra tekrar Kazakistan’a geleceğini ve yapacakları işin detaylarını görüşeceğini bildirdi.

Astana’da bir dizi görüşme yapan KASİAD üyesi 11 işadamı, beş günlük ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. Heyete görüşmelerde Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Halil Öztürk de eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.