Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaman'da hergün 10 motosiklet trafikten men ediliyor

Karaman'da hergün 10 motosiklet trafikten men ediliyor

Trafiğe kayıtlı 23 bin motosikletin bulunduğu Karaman’da, her gün yaklaşık 10 motosiklet trafikten men edilerek otoparklara çekiliyor. Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Zeki Demir, geniş bir alana sahip olan odaya ait otoparkın...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 09:37
Trafiğe kayıtlı 23 bin motosikletin bulunduğu Karaman’da, her gün yaklaşık 10 motosiklet trafikten men edilerek otoparklara çekiliyor.

Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Zeki Demir, geniş bir alana sahip olan odaya ait otoparkın her köşesinde motosiklet bulunduğunu söyledi. Parka çekilen motosikletlerin tamamına yakınının yetersiz belge veya kaza yapmasından dolayı geldiğini belirten Demir, "Odamıza ait çekiciler gün boyu bu motosikletleri parkımıza getiriyor. Bunlar cezaların ağır olması nedeniyle de sahipleri tarafından geri alınmıyor. Biz oda olarak bu motosiklet sahiplerinden aylık otopark ücreti 61 lira alıyoruz." dedi.

Demir, 6 ay içerisinde sahipleri tarafından eksiklikleri giderilerek alınmayan bu motosikletlerin kanun gereği Defterdarlık yetkilileri gözetiminde Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) kurumuna gönderildiğini belirtti
Türkiye ortalamasının üzerinde motosiklet bulunan Karaman’da, vatandaşlar genellikle ulaşım aracı olarak motosikleti tercih ediyor. Bundan dolayı da kazalara en çok motosikletler karışıyor. 2012 yılında şehir içi trafik sorumluluk alanı içerisinde meydana gelen 951 kazadan 250’sine motosikletler karışırken, bu kazalarda 2'si motosiklet sürücüsü 4 kişi hayatını kaybetti. Yine 2012 yılında meydana gelen kazalarda 782 kişi yaralanırken, 227’si motosiklet sürücüsü veya arkasında bulunanlar oldu. Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise, kazalara sebep olan motosikletler üzerinde denetimlerini aralıksız sürdürürken, motosiklet kullanan sürücülerin de kurallara uymasını istiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.