Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kabinede 4 değişiklik

Kabinede 4 değişiklik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in bugün Köşk'te gerçekleştirdiği sürpriz zirve sonrası kabinede yapılan değişiklikler yazılı olarak açıklandı. Dört bakanlıkta görev değişimi oldu.

  • Ege Postası
  • 24.01.2013 - 19:47
 ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü’ne çıktı. Görüşme, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in katılımıyla bir süre üçlü görüşmeye dönüştü. Org. Özel'in ayrılmasının ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın toplantısı 18.40'a kadar devam etti.

Bu sırada Başbakanlık kaynakları, Köşk’ün kapısında bekleyen gazetecilere, “Görüşme sonrası Köşk'ün önünde yazılı açıklama yapılacak” bilgisini verdi. Bu bilgi, “Kabine değişikliği açıklanacak” yorumlarına neden oldu.

Ve saatlere 18.45'i gösterdiğinde yapılan yazılı açıklama ile 4 bakanlıkta görev değişimi olduğu belirtildi.

Kabine değişikliğinde aynı zamanda bir ilk yaşandı. Daha önce Başbakan bizzat basın toplantısı yaparak kabine değişikliğini açıklıyordu. Ancak bu sefer değişiklik Başbakanlık Basın Müşavirliği kanalıyla açıklandı.

İŞTE YENİ BAKANLAR

Uzun süredir ismi değişiklik yapılacak bakanlar arasında geçen İdris Naim Şahin'in yerine İçişleri Bakanlığı'na Muammer Güler atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik getirildi. Çelik, AK Parti'nin dış politikadan sorumlu başdanışmandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na ise Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı atandı. Avcı ise Milli Eğitim Komisyonu Başkanlığı'nı yürütüyordu.

Sağlık Bakanlığı'na ise Recep Akdağ'ın yerine de Mehmet Müezzinoğlu atandı.

Başbakan Erdoğan, Afrika gezisi dönüşü, "Her an her şey olabilir" sözleriyle kabinede değişiklik sinyali vermişti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.