Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak elektrik faciasında ilk duruşma başladı: KKTC'den ihmaller zinciri açıklaması

Kaçak elektrik faciasında ilk duruşma başladı: KKTC'den ihmaller zinciri açıklaması

Alsancak'ta iki kişinin ölümüne neden olan kaçak elektrik faciası davası bugün İzmir Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı konuşmasında, "Bu belediye ile elektrik şirketinin oluşturduğu acı bir olay. İki vatandaşımız ihmaller zinciri sonucu hayatını kaybetti. Bu iki vatandaştan bir tanesi de aynı zamanda KKTC vatandaşıydı. Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisiydi. Biz de KKTC olarak buradayız aileye destek veriyoruz " dedi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2024 - 09:52
  • Güncelleme: 05.09.2024 - 17:01

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir'in Konak İlçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay'ın (44) elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybetmesiyle ilgili davanın ilk duruşması bugün 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Özge Ceren Deniz'in avukatı ve babası Ahmet Deniz duruşma öncesi İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

İHMALLER ZİNCİRİ

Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, "Bu belediye ile elektrik şirketinin oluşturduğu acı bir olay. İki vatandaşımız ihmaller zinciri sonucu hayatını kaybetti. Bu iki vatandaştan bir tanesi de aynı zamanda KKTC vatandaşıydı. Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisiydi. Biz de KKTC olarak buradayız aileye destek veriyoruz " dedi.

KAMU VİCDANİ RAHATLASIN

Deniz'in avukatı ise konuşmasında,  "Ben kendimi aile yakını olarak da sayıyorum. Kızımızın babasıyla 6 yıl aynı sınıfta okudum. Dolayısıyla aynı zamanda evlat kaybı nedeniyle de buradayım. İstenmeyen menfur bir olay yaşandı. Umarım yargı süreci adil bir şekilde sonuçlanır. Hem kamu vicdanını rahatlatacak hem de bir daha yaşanmamasını sağlayacak zorlayıcı bir etki yaratacak sonuç çıkar" ifadelerine yer verdi.

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Özge Ceren Deniz'in babası Ahmet Deniz ise açıklamasında, "Bu olayda sorumluluğu olanların en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Adaletin tecelli etmesini istiyorum" dedi. 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.