Dolar 34,1037
%-0.02
Euro 38,2206
%0.14
Altın 2.916,690
%0.07
Bist-100 10.003,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahkahalar “Çizmeli Kedi” ye

Kahkahalar “Çizmeli Kedi” ye

Kolektif Kültür ve Sanat Derneği, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Sanat Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde “ Çizmeli Kedi” tiyatrosunu sergiledi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2013 - 09:26
İZMİR - Sosyal aktiviteleriyle ön planda olan Kolektif Kültür ve Sanat Derneği, zihinsel engellileri ve ekonomik engelleri olan çocukları da düşünerek İzmir’e katkı sağlıyor. Tiyatroya gönül vermiş gençler, yapılandırdıkları projeleri sanatseverlerle buluşturuyor. ‘Çizmeli Kedi’ isimli tiyatro da bunlardan bir tanesi. 30 kişilik genç tiyatrocuların yazdığı eser, Gençlik Girişimleri Projesi kapsamında Tülay Aktaş Vakfı ödülüne sahip. Gençler bu projeyle Avrupa projeleri arasında kendi kategorisinde birincilik ödülü aldı.
Belediyelerin bu konudaki önceliğini bilen Kolektif Kültür ve Sanat Derneği bu kez Konak Belediyesi Kültür Sanat Merkezlerinde oyunlarını sergiledi. İzmirli birçok çocuk ‘Çizmeli Kedi’ tiyatrosu için Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet sahnesine akın etti. 15-30 yaş arası gençlerin sergilediği oyuna ilgi büyüktü. Ceren Özkarataş yönetmenliğinde sergilenen oyunu çocuklar keyifle izledi. Özkarataş ‘ Amacımız toplum içinde eğitilebilir zihinsel engelli ve ekonomik sıkıntıları dolayısıyla tiyatrodan uzak kalan dezavantajlı gençlerimizi tiyatroyla topluma kazandırmak. Kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak. Bize bu konuda destek veren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.