Dolar 34,1838
%-0.07
Euro 37,8898
%0.31
Altın 2.924,070
%-0.19
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaplıca da Diyanet’e

Kaplıca da Diyanet’e

Çeşme Alaçatı’da, Kapatılan belediyenin, aralarında içkili yerleri de bulunan, bazı taşınmazlarının Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri gündeme otururken, bir örnek de Bayındır’dan geldi. Ergenli Mahallesi’ndeki kaplıca tesisleri Diyanet’e devredildi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 14:41
İZMİR-Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, termal turizm için kaplıcaların kendilerine verilmesini istedi, “Diyanet istiyorsa, ilçemizde başka yer verelim, valimizden destek bekliyoruz” dedi.
Ergenli Muhtarı Haşmet Özbil ise Ergenli'de yaşayanlar olarak bir imza kampanyası başlattıklarını söyleyerek ekonomik kalkınma için sıcak suyun mutlaka tesislerde kullanılması gerektiğini dile getirdi. Sıcak suyun ve Ergenli köyü kaplıca binalarının kullanım hakkının Bayındır Belediyesi'ne verilmesini isteyen Özbil, "Ancak bu karar verilirse kalkınmamız hızlanır, aksi taktirde bölge göç vermeye devam eder" dedi.
Mahalle halkından pideci Zeki Taştan, tesislerin belediyeye verilmesi durumunda bölgenin gelişeceğini ve kendilerinin fayda sağlayacağını söyleyerek "Esnaf olarak kazanacağız. Biz burada termal pansiyon istiyoruz. Buranın kendi halkının yararlanması için pansiyonculuğun gelişmesini istiyoruz. Belediyede bize bu konuda yardımcı olacak" diye konuştu. (HÜRRİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.